Companii

Producătorul elveţian de cosmetice Weleda îşi ia arnica din Apuseni

Autor: Cristina Roşca

04.05.2012, 00:00 376

Compania elveţiană de produse cosmetice Weleda a obţinut anul trecut pe piaţa locală afaceri de 150.000 de euro şi estimează pentru acest an o creştere până la 200.000 de euro, potrivit oficialilor companiei. Weleda, care are în portofoliu cosmetice naturale şi organice, a intrat pe piaţa locală în 2010 şi a ales să îşi vândă produsele în farmacii şi magazine bio.

"În 2010 am început colaborarea pentru distribuţie cu un număr de puţin peste 60 de farmacii, în cea mai mare parte aparţinând de farmaciile Dona şi alte câteva magazine bio, printre care MioBio, Napati, Organika", spune Ana Murariu, marketing manager Weleda România. În prezent compania colaborează cu peste 300 de farmacii şi cu peste 50 magazine bio-naturiste.

Cea mai mare parte a vânzărilor, de 55%, vine din farmacii, iar restul de la magazinele bio-naturiste. Compania are pe piaţa locală un total de 40 de produse. În România, Weleda, producător de produse pentru îngrijirea corpului şi de medicamente pentru terapia homeopată, are un parteneriat pentru cultivarea şi recoltarea de arnică din flora spontană în Munţii Apuseni. Până în prezent s-au dezvoltat 10 puncte de colectare şi o pepinieră pentru plantele tinere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO