Companii

Producătorul de material rulant Softronic din Craiova: „Suntem în discuţii avansate pentru a livra 5 locomotive către operatorul privat Budamar din Slovacia“. Compania poartă discuţii şi cu operatorul feroviar de stat din Norvegia

Grupul Softronic cuprinde divizia producătoare de rame şi locomotive electrice, alături de serviciile Softrans, transportator feroviar de marfă şi de pasageri, care a apărut pe piaţă în 2002.

Grupul Softronic cuprinde divizia producătoare de rame şi locomotive electrice, alături de serviciile Softrans, transportator feroviar de marfă şi de pasageri, care a apărut pe piaţă în 2002.

Autor: Mirabela Tiron

08.11.2023, 00:05 4087

A câştigat licitaţia pentru modernizarea a 19 locomotive electrice pentru CFR Călători.

Softronic din Craiova, singura fabrică producătoare de rame şi locomotive electrice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români, care a atins anul trecut afaceri de 231 de milioane de lei, este în discuţii avansate pentru a vinde locomotive către cel mai mare operator privat de transport feroviar din Slovacia.

„Suntem în discuţii avansate cu compania Budamar din Slovacia pentru a le vinde 5 locomotive electrice, pe care le vom produce anul viitor.  Avem discuţii şi cu operatorul feroviar de stat din Norvegia“, au declarat pentru ZF oficialii companiei.

Budamar, fondată în anul 2002,  este cel mai mare jucător privat de pe piaţa de transport din Slovacia, cu operaţiuni în transportul feroviar, rutier, maritim şi pe piaţa logistică,  potrivit datelor de pe site-ul companiei. Grupul ce include 13 companii, printre care Budamar Logistics sau companiile de transport feroviar Lokorail, Central Railways, Inter Cargo, Slovenka plavba şi altele, are peste 4.500 de angajaţi în total. Grupul are clienţi din Cehia, Polonia, Ungaria, Austria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO