Companii

Producătorul român de cosmetice Farmec din Cluj-Napoca a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de

Producătorul român de cosmetice Farmec din Cluj-Napoca...

Autor: Cristina Roşca

17.02.2014, 19:16 151

138 mil. lei (31 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior, avansul fiind susţinut de extinderea portofoliului de produse şi de investiţiile în producţie. Produsele companiei sunt vândute atât pe piaţa locală cât şi pe alte 30 de pieţe de la nivel internaţional, printre care Polonia, Kuweit, Canada sau Japonia.

Exporturile reprezintă doar 12-15% din totalul businessului potrivit ultimelor date, însă oficialii companiei anunţau anterior că vor dublarea acestei ponderi în decurs de cinci ani. Producătorul din Cluj-Napoca are în portofoliu atât produse cosmetice sub branduri precum Gerovital, Aslavital sau Farmec, cât şi produse de curăţenie sub brandurile Nufăr şi Triumf.

Pe piaţa produselor cosmetice, evaluată la circa 750 mil. euro, Farmec se bate cu giganţi internaţionali precum P&G, Unilever sau L’Oréal. De altfel, Farmec este singurul jucător cu acţionariat local din top zece companii după cifra de afaceri. Compania este controlată de familia Turdean.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO