Companii

Producţia industrială a crescut în T1 cu 0,6%

Producţia industrială a crescut în T1 cu 0,6%

Autor: Departamentul Economic

14.05.2019, 10:48 38

Producţia industrială a crescut în ianuarie-martie cu 0,6% ca serie brută, respectiv cu 1,2%,  ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, raportat la perioada similară din 2018, informează INS

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut ca serie brută cu 0,2% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,4%.

Producţia industrială a crescut în martie faţă de luna precedentă cu 8,1% ca serie brută, respectiv cu 0,3%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate,.

În luna martie 2019, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 8,1%, datorită creşterii industriei extractive (+12,5%) şi industriei prelucrătoare (+9,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,3%, susţinută de creşterile din industria extractivă (+1,9%) şi industria prelucrătoare (+0,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 0,2%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 8,5%, iar industria extractivă şi industria prelucrătoare au crescut cu 1,3%, respectiv cu 1,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,4%, ca efect al creşterilor din industria prelucrătoare (+3,8%) şi industria extractivă (+1,6%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 8,1%.

În perioada 1.I – 31.III.2019, comparativ cu perioada 1.I – 31.III.2018, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 0,6%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+1,2%) şi industriei extractive (+0,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,7%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I - 31.III.2019, comparativ cu perioada 1.I – 31.III.2018, a crescut cu 1,2%, susţinută de creşterile din industria prelucrătoare (+2,4%) şi industria extractivă (+0,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO