Companii

Profi are cu 56 de magazine mai mult decât la finalul anului trecut

Profi are cu 56 de magazine mai mult decât la finalul...

Autor: Cristina Roşca

24.08.2015, 00:00 273

Lanţul de supermarketuri Profi, controlat de fondul de investiţii polonez Enterprise Investors, a ajuns la 331 de magazine în România după ce a deschis şapte unităţi în ultimele două săptămâni.

Compania a mers atât către oraşe mari precum Timişoara sau Tulcea, dar şi către localităţi de nici 10.000 de locuitori precum Târgu-Bujor (judeţul Galaţi) şi Vânju Mare (judeţul Mehedinţi).

Acestea două din urmă sunt ultimele deschise la finalul săptămânii trecute. Supermarketul din Târgu-Bujor este operat sub brandul Profi şi are o suprafaţă totală de 486 mp, din care 350 mp suprafaţă de vânzare, şi a fost deschis la parterul fostei clădiri a Romtelecom din localitate.

Şi în Vânju Mare magazinul este tot la parterul fostei clădiri a Romtelecom şi este deschis pe formatul Loco, adaptat zonei rurale a României. Acesta are o suprafaţă totală de 363 mp din care 216 mp sală de vânzări.

Spre deosebire de supermarketurile clasice deschise de Profi, magazinele Loco vând o gamă largă de produse nealimentare, în timp ce varietatea de bunuri care sunt deja produse de localnici pentru autoconsum va fi mai mică.

Conceptul a fost lansat în urmă cu circa două săptămâni. Profi a ajuns la 331 de magazine sub mai multe branduri în România, cu 56 mai multe decât la finalul lui 2014. Compania a terminat anul trecut cu afaceri de 1,85 mld. lei, în creştere cu 26% faţă de 2013. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO