Companii

Profi are un nou director operaţional

Autor: Cristina Rosca

18.05.2011, 23:41 278

Retailerul Profi, controlat defondul de investiţii Enterprise Investors, care activează pesegmentul discounterilor, are un nou director operaţional, GaetanPacton. Pacton (36 de ani), de origine franceză, are o experienţăde zece ani în domeniul retailului, lucrând anterior în cadrulCarrefour.

Venirea noului director operaţional coincide cu deschiderea celuimai mare magazin din Bucureşti al retailerului. Profi a deschisastfel pe Bulevardul Libertăţii, lângă Palatul Parlamentului, unmagazin de 1.004 metri pătraţi, cu o suprafaţă de vânzare de 750 demetri pătraţi. Profi, al treilea discounter de pe piaţa locală dupănumărul de magazine, după Penny Market (111) şi Plus (106), deţine89 de unităţi în 58 de localităţi din România. Pe piaţadiscounterilor din România, estimată la 1,8 mld. euro anul trecut,există cinci jucători, Penny Market, Profi, Minimax Discount, Plusşi Kaufland. Profi a obţinut în 2009 afaceri de 115 milioane deeuro, iar anul trecut cifra de afaceri a cunoscut o evoluţiepozitivă în termeni comparabili, potrivit reprezentanţilorProfi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO