Companii

Profitul Tehnofrig scade cu 18%

05.08.2004, 00:00 9

Compania clujeana Tehnofrig, cu activitati in domeniul serviciilor pentru linii de imbuteliat lichide alimentare, utilaj alimentar si frigorific, a realizat in prima jumatate a anului o cifra de afaceri de aproape 1,2 milioane de euro, in crestere reala (in euro) cu doar 1 % fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net al companiei a scazut insa cu 18%, de la 170.000 de euro la 140.000 de euro.
Societatea are ca obiect de activitate proiectarea, fabricarea, comercializarea si asigurarea de servicii in domeniul liniilor de imbuteliat lichide alimentare, schimbatoare de caldura, utilaj alimentar si frigorific, echipamente pentru protectia mediului sau echipamente pentru garaje.
Fata de 2003, ponderea echipamentelor executate dupa proiecte proprii s-a diminuat de la 39% la 24%, in timp ce lucrarile de asistenta tehnica si montaj la clienti au crescut de 4 ori ca proportie, de la 4% la 16%.
Printre explicatiile oferite de reprezentantii companiei in raportul semestrial sunt fiscalitatea excesiva, dobanzile neatractive si legislatia incoerenta. Lipsa investitii care sa revigoreze productia interna si faptul ca puterea de absorbtie relativ mica a pietei interne nu reuseste sa asigure "un portofoliu de comenzi la nivelul previziunilor si capacitatilor de productie existente in firma", au reprezentat influente negative asupra rezultatelor Tehnofrig.
Actionarul majoritar al Tehnofrig este societatea Metalo Chimice Cluj Napoca, cu o pondere de 73%. Restul actiunilor sunt detinute de persoane fizice si juridice cu ponderi individuale sub 5%. Capitalul social al companiei este de peste 2,4 milioane de euro si este divizat in 1.900.000 de actiuni cu o valoare nominala de 52.000 lei/actiune.
Actiunile companiei sunt tranzactionate pe piata extrabursiera Rasdaq, ultimul pret de tranzactionare fiind de 25.000 de lei/actiune, mai putin de jumatate din valoarea nominala. La acest nivel, capitalizarea societatii este de circa 1,2 milioane de euro. 3
andrei.frunza@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO