Companii

Programul Rabla a urcat vanzarile Porsche cu peste 13%

03.07.2008, 19:00 12

Vanzarile Porsche Romania s-au apreciat cu peste 13%, la 5.492 de unitati, la nivelul lunii iunie, prima luna de desfasurare a programului de reinnoire a parcului auto, aceasta fiind si prima luna din acest an cand Porsche a depasit pragul de vanzari de 5.000 de masini.
"Vanzarile automobilelor ieftine au inregistrat in ultimele luni o scadere datorita celor care au asteptat programul "Rabla". La nivelul intregului an, vanzarile Porsche Romania vor stagna fata de anul trecut, cresterea fiind de cel mult cateva procente. Ca volum, acestea vor fi cuprinse intre 58.000 si 60.000 de unitati", a declarat Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania.
Cea mai bine vanduta marca din cadrul portofoliului Porsche Romania in prima jumatate a anului a fost Skoda cu 12.799 de unitati, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anul trecut, in conditiile in care pentru acest an targetul Skoda este de 27.000 de unitati, cu 17% peste nivelul de anului trecut. Cea de-a doua marca din portofoliu ca vanzari a fost Volkswagen cu 12.099 de unitati, in crestere cu peste 2% fata de anul trecut. Audi, marca premium a grupului german, a inregistrat o crestere cu 16%, la 1.522 de unitati, in conditiile in care targetul pentru acest an este de 2.900 de unitati. Seat si Porsche au inregistrat vanzari de 1.985 de unitati, respectiv 66 de modele, valori similare cu cele din prima jumatate a anului trecut.
Potrivit declaratiilor lui Brent Valmar, ritmul de crestere al pietei auto din acest an a fost afectat de mai multi factori, precum rata inflatiei, cursul valutar - leul inregistrand o scadere fata de euro, dar si datorita majorarii dobanzilor la credite, in timp ce prin programul "Rabla" se vor vinde 40.000 de autoturisme, dintre care aproape 5.900 vor reprezenta masini ale marcilor reprezentate de Porsche Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO