Companii

Proiect european de 12 mil. euro pentru modernizarea infrastructurii de apă din Bihor

Autor: Laurentiu Cotu

20.03.2012, 17:14 201

Compania de Apă Oradea, instituţie aflată în subordinea primăriei Oradea, a demarat un proiect în valoare totală de peste 52 mil. lei (circa 12 mil. euro), fără TVA, în extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Bihor.

Proiectul ''Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi reabilitarea sistemului de canalizare menajeră în Sîntandrei, Palota, Girişul de Criş, Tarian", este finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013, prin intermediul Fondului de Coeziune.

Proiectul constă în principal în lucrări de extindere a surselor de apă şi a conductelor de aducţiune, de reabilitare şi extindere a sistemelor de distribuţie a apei, de construire a rezervoarelor, a staţiilor de pompare, precum şi reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare, construcţia şi modernizarea staţiilor de epurare a apelor uzate. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni.

În prezent, documentaţia de atribuire a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, urmând ca în data de 11.04.2012 să fie deschise ofertele. Proiectul face parte dintr-un program mai amplu de investiţii, în valoare totală de 122,6 mil. euro, derulat de municipalitatea Oradea prin Compania de Apă Oradea. Obiectivul programului este de a asigura furnizarea unor servicii de alimentare cu apă şi canalizare în conformitate cu practicile şi politicile UE în domeniu, în majoritatea zonelor urbane până în anul 2015.

Bugetul proiectului este asigurat din fonduri europene nerambursabile, fonduri guvernamentale, fondurile Companiei de Apă Oradea şi contribuţia autorităţilor locale. În prima etapă de implementare, respectiv perioada 2009-2013, proiectul prevede investiţii pentru tratarea şi distribuţia apei potabile precum şi colectarea şi epurarea apei uzate în municipiile Oradea şi Beiuş, localitatea Tinca, dar şi în localităţile Sântandrei, Palota, Girişu de Criş, Tărian, Biharia, Nojorid, Oşorhei, Alparea şi Fughiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO