Companii

Proprietarul Zara si-a recrutat country manager si ar putea intra direct pe piata

Proprietarul Zara si-a recrutat country manager si ar putea intra direct pe piata

Primul magazin Zara de pe piata locala se afla in Plaza Romania din cartierul Militari din Capitala

17.10.2007, 20:50 421

Recrutarea lui Dorobantu ar putea insemna intrarea directa a Inditex pe piata locala, in conditiile in care primele magazine ale grupului au fost operate in franciza, de catre Azadea Group.
Intrarea directa a Inditex pe piata locala este sustinuta si de anunturile de angajare publicate pe site-urile de recrutare romanesti si in sectiunea de joburi de pe site-ul grupului.
Pozitiile deschise pentru Romania sunt de HR director si reprezentanti de vanzari.
Interesul grupului spaniol pentru piata locala a crescut semnificativ in ultimul an, alte cinci branduri din portofoliul Inditex (Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Zara Home si Oysho) urmand sa fie introduse pe piata locala, o data cu deschiderea centrului comercial Baneasa Shopping City din Capitala.
Primul magazin Zara de pe piata locala se afla in mall-ul Plaza Romania din cartierul Militari din Capitala si a fost deschis in sistem de franciza de Azadea Group. O a doua locatie Zara de pe piata locala se afla in mall-ul Polus Center din Cluj-Napoca.
Inditex (Industria del Diseno Textil), cel mai mare retailer pe segmentul vestimentar din Europa, cu afaceri de peste 4,1 mld. euro in primul semestru al acestui an, include branduri precum Zara, Bershka, Pull and Bear sau Massimo Dutti si are aproximativ 3.250 de magazine deschise in peste 65 de tari. Desi Spania ramane cea mai puternica piata pentru Inditex, fiind responsabila pentru 40% din vanzarile companiei, retailerul a demarat o campanie de extindere agresiva in strainatate, intrand pe pietele din Franta, Marea Britanie, Italia, Germania, China sau Rusia. De asemenea, reprezentantii companiei au declarat anterior ca intentioneaza sa deschida in acest an magazine cu o suprafata totala de 280.000 de metri patrati, dintre care doua treimi vor fi sub brandul Zara.
Lucian Dorobantu (33 de ani), noul country manager al Zara pentru Romania, a lucrat anterior ca director comercial pentru retailerul de telefoane mobile si accesorii GSM Germanos. Desi contractul cu Inditex a fost semnat, in urmatoarele luni, Dorobantu va participa la mai multe traininguri in strainatate, preluand efectiv functia in primele luni ale anului viitor. Dorobantu a lucrat timp de sase ani in cadrul Germanos, in ultimii trei ani ocupand pozitia de director comercial. De asemenea, a mai lucrat ca manager telefoane mobile timp de un an de zile pentru Samsung Electronic. Inainte de Germanos, timp de patru ani a lucrat pentru Adisan, unul dintre cei mai mari dealeri Connex (Vodafone).
Nici reprezentantii Inditex si nici cei ai Azadea Group nu au oferit informatii pana la inchiderea editiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO