• Leu / EUR4.7576
  • Leu / GBP5.4657
  • Leu / USD4.1938
Companii

Purmo merge spre 12 milioane de euro din vanzarea de radiatoare

Secțiune susținută de Medlife Logo
Purmo merge spre 12 milioane de euro din vanzarea de radiatoare

Purmo Romania, reprezentanta locala a celui mai mare producator european de radiatoare de tip panou, Rettig ICC, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de 2007.
Pe langa principalul factor de crestere al vanzarilor, dezvoltarea de noi proiecte imobiliare, la cresterea bugetata pentru anul in curs vor concura, potrivit reprezentantilor Purmo, si proiectele de reabilitare a cladirilor vechi.
"Rettig si-a completat seria de produse cu game noi, care sa genereze implicit si o maximizare a volumului de vanzari, ceea ce ne face sa estimam o crestere valorica in lei de 30-40% fata de anul trecut", a declarat Tunde Sandor, directorul general al Purmo Romania.
Tinta urmeaza sa fie atinsa si prin introducerea unor game noi de produse precum incalzirea prin pardoseala, convectorii montati in pardoseala sau radiatoarele decorative, segmente considerate inca de nisa pe piata locala, unde mai mult de 80% din vanzari sunt generate de radiatoarele clasice.
"Am decis sa comercializam si aceste produse pe piata romaneasca bazandu-ne pe o cerere concreta, precum si pe rezultatele inregistrate in celelalte piete in care Purmo este prezenta. Pe langa radiatoarele clasice, cererea pietei se indreapta tot mai mult spre aceste categorii de produse", a spus Sandor.
Extinderea gamei a generat in primul semestru o crestere a vanzarilor cu 55,5% comparativ cu prima parte a anului trecut si cu 45% peste bugetul initial. In privinta pietei de profil, reprezentantii Purmo au estimat ca volumul importurilor a stagnat la acelasi nivel consemnat anul trecut.
Piata locala a radiatoarelor, cu un volum de circa 1,6 milioane de metri in 2008, este dominata de importurile unor marci prezente pe plan international, productia locala fiind realizata de 2-3 companii, cu volume considerabil mai mici decat importurile.
Cel mai mare producator local este compania Mirex, din Tulcea, care dispune de o capacitate de productie de circa 230.000 de radiatoare anual.
Reprezentantii Purmo au declarat ca pentru moment Rettig nu intentioneaza sa construiasca o facilitate de productie pe plan local, importurile fiind realizate de la fabrica din Rybnik, Polonia. Rettig detine alte cinci fabrici in Europa si Una in China, cu o capacitate de productie anuala de 9 milioane de radiatoare.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7576
Diferență: 0,2022
Ieri: 4.7480
Azi: 4.1938
Diferență: -0,1024
Ieri: 4.1981
Azi: 5.4657
Diferență: 0,715
Ieri: 5.4269
Azi: 4.1895
Diferență: 0,2153
Ieri: 4.1805