Companii

PwC România şi D&B David şi Baias au asistat grupul italian Beltrame, care deţine combinatul Donalam Călăraşi, în preluarea activelor COS Târgovişte pentru 38,3 mil. euro

PwC România şi D&B David şi Baias au asistat grupul...

Autor: Cristina Bellu

21.03.2022, 13:13 300

O echipă integrată de specialişti ai PwC România şi D&B David şi Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România, a asistat grupul italian Beltrame în tranzacţia de preluare a activelor de producţie funcţionale ale Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte, aflat în insolvenţă.

Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 38,3 milioane de euro plus TVA, potrivit datelor transmise anterior de oficialii Beltrame, preluarea fiind aprobată la începutul lunii februarie de Consiliul Concurenţei.

“Analizăm încă din anul 2021 posibilitatea realizării planurilor noastre de extindere, prin achiziţionarea activelor COS Târgovişte”, a comentat Carlo Beltrame, CEO Donalam/LME Beltrame.

Experţii PwC România şi D&B David şi Baias au oferit servicii de asistenţă în legătură cu procesul de achiziţie, procedura de insolvenţă, due diligence juridic şi de mediu, asistenţă juridică, consultanţă fiscală şi contabilă.

Echipa PwC şi D&B David şi Baias a fost coordonată de Daniel Anghel, Partener, Lider al Departamentului de Servicii Fiscale şi Juridice împreună cu Cristian Gavril, Lider al Departamentului de Restructurare, Business Recovery Services şi Anda Rojanschi, Partener în cadrul D&B David şi Baias.

”Ne bucurăm că am asistat grupul Beltrame în această tranzacţie importantă atât pentru companie, cât şi pentru sectorul siderurgic din România, fiind parte a unui plan important de investiţii în producţia de oţel cu emisii de carbon reduse. A fost o tranzacţie complexă, în care au fost implicaţi colegi din toate departamentele: restructurare, fiscalitate, consultanţă de mediu, consultanţă contabilă, precum şi colegi avocaţi din firma de avocatură D&B David şi Baias”, explică Daniel Anghel, Partener şi Lider al Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România.

Echipa de restructurare a PwC Business Recovery Services, coordonată de Cristian Gavril, a fost alcătuită din Andrei Manea, Senior Manager, Corneliu Muşat, Senior Manager şi Dana Cioclov.

”Este unul dintre cele mai complexe proiecte de Distress M&A coordonat de echipa de restructurare a PwC, care a presupus identificarea unor soluţii creative într-un cadru dificil al procedurii de insolvenţă, ghidarea pas cu pas şi negocierea alături de investitor în vederea finalizării tranzacţiei”, adaugă Cristian Gavril, Lider al departamentului de Restructurare al PwC România.

Echipa PwC Tax implicată în tranzacţie a fost alcătuită din Roxana Popa, Director, Andreea Giovanni, Senior Manager, Ioana Bara, Senior Manager, şi Florin Rizea, Senior Manager. Echipa care a realizat serviciile de asistenţă în materie contabilă a fost coordonată de Monica Movileanu, Partener şi alcătuită din Iuliana Teletin, Director şi Radu Andrei, Director.

Echipa D&B David şi Baias a fost coordonată de Anda Rojanschi, Partener, şi alcătuită din Georgiana Bălan, Avocat Senior Coordonator, Alice Spridon, Avocat Senior, Lucian Bozian, Avocat Senior Coordonator, Andreea Toncu, Avocat Colaborator, Diana Bortăş, Avocat Junior.

Grupul Beltrame deţine în România combinatul siderurgic Donalam din Călăraşi, specializat în producţia de bare de oţel special laminate la cald, cu utilizări în diverse industrii, de la petrol şi gaze, auto, echipamente mecanice mari şi hidraulice, la maşini şi echipamente agricole.

Cu peste 340 angajaţi în Călăraşi, Donalam estimează o cifră de afaceri de peste 630 milioane lei în 2021 şi un volum de vânzări de aproximativ 160.000 tone de bare de oţel.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO