Companii

Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti, amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu Prahova

Autor: Andreea Unturica, Daciana Ilie

20.09.2012, 17:40 297

Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu Prahova, Daniela Tudorache, Garda de Mediu a amendat cu suma de 50 000 de lei rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti, după ce comisarii de mediu au fost sesizaţi şi au constatat că, în cursul zilei de sâmbătă, în atmosferă au fost emise pulberi de catalizator provenite din incinta rafinăriei. În urma verificărilor, reprezentanţii Gărzii de Mediu au constatat că la instalaţia de cracare catalitică din incita rafinăriei s-a produs o defecţiune, din cauza căreia în atmosferă au fost emise pulberi de catalizator, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute, ploieştenii care şi-au lăsat maşinile parcate în cartierul Mihai Bravu, unde este situată rafinăria, şi-au găsit autoturismele acoperite cu o pulbere foarte fină şi albă. Nu este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva. În anul 2010, în acelaşi cartier, sute de maşini au fost acoperite cu pulbere fină, albă, însă la acea dată niciuna dintre autorităţile de mediu nu a explicat despre ce a fost vorba.

Şeful Gărzii de Mediu Prahova a declarat că amenda primită săptămâna aceasta este a patra dată în cursul acestui an rafinăriei Petrotel Lukoil, celelalte patru sancţiuni fiind date pentru diverse alte abateri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO