Companii

Răsturnare de situaţie: Remon Vos ia în calcul achiziţia portofoliului logistic al Globalworth. Până acum doar Fortress era „în cărţi“

Remon Vos, CEO şi fondator al CTP, declara la începutul anului 2024 într-un interviu acordat în exclusivitate ZF faptul că are în plan ca pe lângă portofoliul de 2,6 mil mp, să mai crească cu încă pe atât în următorii ani.

Remon Vos, CEO şi fondator al CTP, declara la începutul anului 2024 într-un interviu acordat în exclusivitate ZF faptul că are în plan ca pe lângă portofoliul de 2,6 mil mp, să mai crească cu încă pe atât în următorii ani.

Autor: Bogdan Alecu

28.02.2024, 16:30 218

♦ CTP mizează pe dublarea suprafeţei de parcuri industriale pe care o deţine în România, de la 2,6 mil. mp la 5,2 mil. mp, iar o soluţie pentru această creştere poate fi şi realizarea de noi achiziţii. Globalworth ia în calcul vânzarea portofoliului logistic, iar în cursă ar apărea şi Remon Vos, pe lângă sud-africanii de la Fortress.

Remon Vos, CEO-ul şi fon­datorul CTP, cel mai mare proprietar şi dezvoltator de spaţii logistice şi industriale în funcţie de suprafaţa închi­riabilă brută (GLA), ia în calcul achiziţia portofoliului de industrial al Globalworth, intrând în cursa în care până acum se aflau doar sud-africanii de la Fortress.

Industrialul reprezintă 19% din valoarea portofoliului Globalworth din România. În total, Globalworth are zece investiţii în domeniu, cu 16 proprietăţi şi 391.200 mp suprafaţă închiriabilă. Portofoliul are, potrivit celui mai nou raport al companiei, o valoare de 274,5 mil. euro. Portofoliul de industrial are o rată de ocupare de 90,4% la nivel de iunie 2023.

Până acum, favorit în cadrul tranzacţiei era fondul de investiţii sud-african Fortress, care se află şi în spatele NEPI-Rockcastle, cel mai mare dezvoltator de malluri şi centre comerciale din România şi care a cumpărat parcul industrial Eli

Park 1 dezvoltat de Element Industrial şi grupul Dedeman în zona Chitila-Buftea.

Recordul anterior pe sectorul industrial datează din 2015, atunci când P3 a cumpărat Europolis Park de la CA Immo cu 120 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO