Companii

Red Bull aduce trei noi sortimente de energizante în luptă cu Burn şi Monster

Red Bull aduce trei noi sortimente de energizante în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.03.2014, 16:38 2552

Red Bull, cel mai mare jucător de pe piaţa băuturilor energizante, a lansat trei noi sortimente ale cunoscutelor băuturi energizante Red Bull Energy Drink şi Red Bull Sugarfree, se arată într-un comunicat al companiei.

Red Bull Red Edition cu gust de merişoare, Red Bull Silver Edition cu aromă de lime şi Red Bull Blue Edition cu gust de afine, sunt cele trei ediţii comercializate pe piaţa din România începând cu luna martie de gigantul fondat în Austria la mijlocul anilor 1980.

La nivel local, Red Bull România este liderul pieţei de energizante şi a înregistrat în 2012 (ultimele date disponibile) un rulaj de 52 mil. lei (12 mil. euro), conform datelor publice de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Gigantul concurează pe acest segment, estimat la 90 mil. euro, cu Coca-Cola HBC România care are în portofoliu brandul Burn, dar şi cu afaceri antreprenoriale precum European Drinks, companie fondată de fraţii Ioan şi Viorel Micula, care produce marca Rienergy sau cu Romaqua Group, producătorul energizantului Giusto Elektrik, dar şi a apei minerale Borsec, care este deţinut de Octavian Creţu şi Nicolae Palfi.

Totodată, pe categoria energizantelor mai activează şi mărcile unor companii precum PepsiCo (Adrenaline sau Rockstar), Dacardi Impex (un distribuitor din Oradea) cu mărcile New Force şi Big Party, Tymbark (producător de băuturi răcoritoare) cu marca importată Tiger sau importatorul de băuturi spirtoase PPD România, care distribuie energizantul Shark. Totodată, pe piaţă mai este prezent şi gigantul american Monster care are în portofoliu brandul cu acelaşi nume.

Segmentul băuturilor energizante ar putea reveni anul acesta pe plus, după mai mulţi ani de stagnare, arată o analiză recentă a ZF. Anul trecut, consumul de energizante a stagnat ( creştere de 0,6%) comparativ cu anul precedent şi a fost de 14,4 milioane de litri, arată datele furnizate anterior ZF de compania de cercetare de piaţă Euromonitor.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO