Companii

Renault promovează un român care lucrează de 29 de ani la Dacia ca şef al fabricii de matriţe

Eugen Ţirmeş este absolvent al Universităţii Politehnice Bucureşti, Facultatea de tehnologia construcţiilor de maşini

Eugen Ţirmeş este absolvent al Universităţii Politehnice Bucureşti, Facultatea de tehnologia construcţiilor de maşini

Autor: Bogdan Alecu

06.11.2014, 00:04 513

Conducerea fabricii de matriţe din cadrul Automobile Dacia a fost preluată începând cu luna acestui an de Eugen Dan Ţirmeş, 49 de ani, care l-a înlocuit pe francezul Luc Fourichon  după ce acesta a fost numit director de inginerie proces la Renault Technologie Amé­ri­ques.

Francezii continuă astfel înlocuirea directorilor francezi din cadrul diviziilor locale cu români. Cea mai importantă func­ţie ocu­pată de un român rămâne cea de director al Renault Technologie Roumanie, preluată în 2010 de Sorin Buşe de la Philippe Prevel.

Eugen Ţirmeş este absolvent al Universităţii Politehnice Bucureşti, Facultatea de tehnologia construcţiilor de maşini şi are o experienţă de 29 de ani la Dacia, cu precădere în activitatea de fabricaţie vehicule. El şi-a început activitatea profesională la Hidromecanica din Braşov, în construcţia de elemente hidromecanice.

În anul 1991 este angajat la Automobile Dacia în cadrul uzinei de vehicule. În anul 2011 devine director adjunct al activităţii matriţe din cadrul Dacia, iar trei ani mai târziu este numit directorul acesteia.

Situat la Piteşti, Matriţe Dacia este singurul centru de proiectare şi fabricare a matriţelor din cadrul Grupului Renault. Întins pe o suprafaţă de 17.000 de metri pătraţi, acesta a fost complet modernizat, începând din anul 2007, cu investiţii în valoare de 25 de milioane de euro. În această perioadă, suprafaţa atelierelor s-a extins cu 60%.

Prin activitatea de fabricaţie matriţe din România, Dacia este singurul furnizor intern de utilaje de ambutisare al Grupului Renault, pentru aproape toate proiectele din lume. Uzine ale Renault şi Nissan din România, Maroc, India, Turcia, Slovenia, Argentina, Brazilia, Franţa, Spania şi Rusia au fost dotate sau sunt în curs de a fi dotate cu utilaje concepute la Matriţe Dacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO