Companii

REPORTAJ. Fabrica PepsiCo din Popeşti- Leordeni şi-a dublat capacitatea în 10 ani şi a mai angajat peste 200 de oameni

REPORTAJ. Fabrica PepsiCo din Popeşti- Leordeni şi-a...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.10.2023, 00:07 348

ZF a mers în noiembrie 2013 pentru a realiza un fotoreportaj în unitatea Star Foods din Popeşti-Leordeni. La acea vreme lucrau în fabrică 288 de angajaţi, iar pe poarta unităţii ieşea un milion de pungi de snackuri.

Astăzi, un deceniu mai târziu, producţia fabricii este dublă, numărul de angajaţi depăşeşte 500, iar în ultimii ani unitatea a fost ţinta unor investiţii de 100 mil. euro în linii de producţie, noi tehnologii şi un depozit mai mare, investiţii care se vor finaliza anul viitor.

Produsele de aici sunt trimise mai departe către magazine din România şi alte 16 pieţe externe. În urmă cu zece ani, fabrica exporta cu precădere în Bulgaria şi Republica Moldova.

Doar mergând prin unitatea de producţie care este cea mai mare de acest fel din ţară poţi observa că în ultimii ani fabrica a mai primit câteva linii de producţie, una de chipsuri, una de Doritos şi una de chipsuri coapte. Fabrica din Popeşti-Leordeni are în prezent o capa­citate de producţie anuală de 39.000 de tone.

Cartoful este principala materie primă procesată în fabrică, el provenind de la peste 25 de cooperative şi fermieri care cultivă mai bine de 1.100 de hectare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO