• Leu / EUR4.9022
  • Leu / GBP5.4884
  • Leu / USD4.5747
Companii

Reprezentanţi ai unei clinici private din Capitală, suspectaţi de trafic de celule de origine umană

Reprezentanţi ai unei clinici private din Capitală, suspectaţi de trafic de celule de origine umană

Autor: Departamentul Eveniment

19.02.2013, 14:23 1313

Procurorii DIICOT fac, marţi, şase percheziţii în Capitală, într-un caz în care reprezentanţi ai unei clinici private din Capitală şi cetăţeni israelieni specialişti în domeniul reproducerii asistate sunt suspectaţi de trafic de celule de origine umană, pentru fertilizare "in vitro".

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi BCCO Bucureşti, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, cetăţeni români şi israelieni, suspectaţi de trafic de celule de origine umană.

În acest caz, procurorii DIICOT fac şase percheziţii domiciliare în Bucureşti, urmând ca persoanele învinuite să fie duse la audieri.

"Se reţine că membrii grupării, reprezentanţi ai unei clinici private din municipiul Bucureşti, împreună cu cetăţeni israelieni specialişti în domeniul reproducerii asistate, au obţinut beneficii financiare considerabile din activitatea infractională, constând în procurarea materialului genetic necesar realizării procedurilor ce presupun fertilizarea «in vitro», prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura prelevării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană", a precizat DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, învinuiţii ar fi racolat femei, "prin diverse mijloace", cărora le-ar fi dat câte 600 de euro pentru a-şi da acordul în vederea urmării procedurilor de extracţie de ovocite. Materialul genetic astfel obţinut ar fi fost folosit la realizarea de embriotransferuri în cazul unor persoane aflate în dificultate de a procrea pe cale naturală şi care doreau să fie supuse, contra cost, tehnicilor de reproducere umană asistată.

Anchetatorii fac cercetări în acest caz pentru trafic de celule de origine umană şi constituire a unui grup infracţional organizat.

La realizarea acţiunii procurorii DIICOT au fost sprijiniţi de lucrători de la Jandarmeria Română, suportul informativ fiind asigurat de către DGIPI.

Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9022
Diferență: -0,0286
Ieri: 4.9036
Azi: 4.5747
Diferență: 0,3884
Ieri: 4.5570
Azi: 5.4884
Diferență: 0,1734
Ieri: 5.4789
Azi: 4.9405
Diferență: 0,4452
Ieri: 4.9186