Companii

Restaurantul Caru’ cu Bere a avut vânzări de peste 10 mil. euro în 2022

Restaurantul Caru’ cu Bere a avut vânzări de peste 10...

Autor: Cristina Roşca

29.03.2023, 00:07 1356

„Este cea mai bună cifră de afaceri de până acum.“

Restaurantul Caru’ cu Bere, amplasat în centrul istoric al Capitalei, a închis anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro, cel mai bun rezultat de până acum. Revenirea românilor în restaurante şi revenirea străinilor în Bucureşti au contribuit la aceste încasări.

„Caru’ cu Bere a avut în 2022 un an record, am depăşit 10 mil. euro cifră de afaceri. Este cea mai bună cifră de afaceri de până acum“, spune Dragoş Petrescu, fondatorul grupu­lui City Grill, unul dintre cele mai importante businessuri din industria de profil. Restaurantul Caru’ cu Bere este în continuare deţinut de nepoţii fon­datorului, doar că este admi­nistrat de grupul City Grill, controlat de antreprenorul Dragoş Petrescu.

Avansul vânzărilor în 2022 a venit şi în contextul unei inflaţii record de 15%, care a pus umărul la acest rezultat. Faţă de 2021 însă, cifra de afaceri a crescut cu 67%, deci există un plus semnificativ dincolo de inflaţie.

„A revenit ponderea străinilor în business la nivelul de dinainte de pandemie, la Caru’ cu Bere suntem la 40-42% străini în totalul clienţilor, ceea ce este foarte bine“, spune Petrescu.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO