Retail&Agrobusiness

Adama vrea să adauge 20 de produse noi în portofoliu până in 2030

Gabriela Vila, director general, Adama

Gabriela Vila, director general, Adama

Autor: Alexandra Matei

24.03.2023, 16:45 212
 

► Până în 2030, compania vrea să crească portofoliul cu peste 20 de noi produse.

Gabriela Vila, director general, Adama, unul dintre cei mai importanţi comercianţi locali de materii prime agricole destinate protejării recoltei, cum ar fi ierbicide, pesticide sau fungicide, spune că noua strategie a companiei este bazată pe patru piloni importanţi - produse, logistică, portofoliu şi învăţare.

 Anul acesta, compania îşi va mări portofoliul – care astăzi cuprinde peste 300 de substanţe active – cu patru noi produse, în timp ce targetul până în 2030 este acela de a adăuga peste 20 de produse.

Acestea, spune Adrian Cosor, director de marketing al companiei, vor acoperi toate culturile, şi în principal culturile mari, cum ar fi cerealele, floarea-soarelui sau rapiţa.

„Targetul nostru este ca până în 2030 să adăugăm în portofoliu peste 20 de produse, care vor acoperi toate culturile, şi în principal culturile mari, cum ar fi cerealele, floarea soarelui sau rapiţa”, a spus Adrian Cosor, director de marketing al Adama în timpul unei conferinţe de presă. 

Compania Adama a luat naştere în urmă cu aproximativ 80 de ani, prin fuzionarea a două companii israeliene, Makhteshim şi Agan. În piaţa locală, Adama este prezentă de peste 30 de ani, România fiind printre primele ţări în care compania şi-a deschis o reprezentanţă.

În 2011, Adama a devenit parte a grupului ChemChina (China National Corporation Corporation), una dintre cele mai mari corporaţii din Asia cu vânzări de peste 58 mld. dolari şi 140.000 de angajaţi. Din ianuarie 2020, compania Adama a devenit parte a grupului Syngenta, unul dintre cele mai mari grupuri din industrie, care face parte, de asemenea, din ChemChina.

În 2022, Adama a înregistrat o cifră de vânzări de circa 5,6 mld. dolari, potrivit conducerii companiei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO