Retail&Agrobusiness

Adrian Petcu, director general, Serv Class Irigaţii: În domeniul irigaţiilor există un gap între România şi ţările dezvoltate. Şansa noastră este să începem să facem irigaţii aplicând tehnologia de vârf. Toată lumea vrea să irige în momentul de faţă, dar foarte puţini ştiu cum să o facă

ZF Agriculture Summit 2022

Adrian Petcu, director general, Serv Class Irigaţii: În...

Autor: Alexandra Matei

24.10.2022, 16:40 142

Adrian Petcu, director general al Serv Class Irigaţii, consideră că între România şi ţările mai dezvoltate există un decalaj în ceea ce priveşte domeniul irigaţiilor, iar şansa de a le ajunge din urmă este ca fermierii români să irige aplicând tehnologia de vârf şi să înveţe când, cât şi cum să irige.

„În domeniul irigaţiilor există un gap între România şi ţările dezvoltate. Şansa noastră este să începem să facem irigaţii aplicând tehnologia de vârf. În alte părţi ale lumii, problema nu este cum să irigăm, ci cum să salvăm apa. Tehnologiile pe care le oferim vin cu o structură de consultanţă prin care fermierul să aplice apa când şi cât trebuie. Aici va fi pariul pentru că în scurt timp se va vedea şi la noi această bătaie. A început să se vorbească din ce în ce mai mult în media şi mediul politic despre irigaţii şi nevoia lor, precum şi despre siguranţa alimentară. Nevoia de educaţie nu e acoperită absolut deloc. Toată lumea vrea să irige în momentul de faţă, dar foarte puţini ştiu cum să o facă. Este nevoie de comunicare. Foarte mulţi fermieri nu ştiu de unde să îşi ia informaţia”, a spus acesta în cadrul evenimentului ZF Agriculture Summit 2022.

Ce a mai declarat  Adrian Petcu, director general, Serv Class Irigaţii în cadrul evenimentului ZF:

► Industria agricolă este o industrie ca oricare alta, o industrie unde competitivitatea îşi va spune cuvântul. Vom auzi întotdeauna despre fermieri de succes ca despre companii care se vând. Avem fermieri care îşi asigură succesiunea, avem fermieri care se asigură cu cele mai înalte tehnologii în domeniu şi fac lucrurile foarte bine, după cum vom avea şi fermieri care nu îşi gsesc angajaţi, la care lucrurile vor merge mai puţin bine.

► Vorbim tot timpul despre oportunităţi. Lucrurile merg bine în România, dar prea lent. Continuăm să pierdem oportunităţi. În mediul privat nu există milă – nu eşti eficient, ai ieşit. În mediul politic şi public, există o mare milă - indiferent dacă lumea face treaba bine sau mai puţin bine, nu există repercursiuni.

► Mesajul meu pentru fermieri este următorul: faceţi irigaţii, dar în mod inteligent.

► În principiu, atunci când ai o oportunitate, iei tot. Dacă mereu te gândeşti că ai o soluţie de back up, deja ai pornit cu o mentalitate de învins.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO