Retail&Agrobusiness

Agreena, companie de certificare a carbonului din sol, o numeşte pe Mihaela Vasile, cu experienţă de 18 ani agribusiness, în funcţia de Market Lead pentru dezvoltarea şi extinderea operaţiunilor în România

Agreena, companie de certificare a carbonului din sol, o...

Autor: Florentina Niţu

05.01.2023, 13:16 442

Agreena, una dintre cele mai importante companii de certificare a carbonului din sol, cu acţionariat danez, o numeşte pe Mihaela Monica Vasile, cu o experienţă de 18 ani în agribusiness, în funcţia de Market Lead pentru România, având ca obiectiv principal dezvoltarea şi extinderea operaţiunilor pe piaţa locală, potrivit unui comunicat de presă. 

„Domeniul agriculturii carbonului este unul inovativ şi de mare interes la nivel global. Mă simt onorată şi îmi face plăcere să fac parte din echipa Agreena, o companie care setează tendinţele în domeniul agriculturii conservative şi al stocării carbonului în sol. Având susţinerea unei echipe puternice de profesionişti, am convingerea că soluţiile Agreena vin în sprijinul agriculturii ţării noastre, iar fermierii vor putea fi mai aproape de trendul european în vederea atingerii obiectivelor strategice de mediu”, a spus Mihaela Monica Vasile, noul Market Lead pentru România al Agreena.

Compania este activă în 14 ţări şi îşi propune să contribuie la tranziţia fermierilor către agricultura regenerativă. Agreena a intrat iniţial pe piaţa românească în 2019, sub numele de Commoditrader, iar apoi a dezvoltat primul program de certificare a carbonului în sol din Europa, acreditat la nivel internaţional. Acum, colaborează cu peste 120 de profesionişti orientaţi către practicile durabile ale fermierilor, având biroul principal în Copenhaga şi membri ai echipei operaţionale în întreaga Europă.

În România, Agreena vizează intensificarea activităţii, unde administrează 10% din totalul hectarelor gestionate la nivel european. Astfel, recent l-a numit şi pe Victor Oncică, care are o experienţă de peste 12 ani în domeniul vânzărilor şi agribusiness, în funcţia de Key Account Manager al Agreena în România. 

Mihaela Monica Vasile se va ocupa de dezvoltarea şi extinderea Agreena în România, ea coordonând anterior activităţile de relaţii publice, guvernamentale şi industriale, promovare şi sustenabilitate pentru ţări precum România, Bulgaria şi Republica Moldova, în cadrul unor companii multinaţionale, precum Monsanto şi Bayer. Ea este licenţiată a Academiei de Studii Economice Bucureşti în statistică şi previziune economică, obţinând diverse diplome în domeniul diplomaţiei şi a tehnicilor de leadership.

„Suntem onoraţi să o avem în echipa noastră pe Mihaela Monica şi să valorificăm cunoştinţele şi expertiza sa în domeniu, mai ales în acest moment de expansiune pe piaţa din România. Considerăm că experienţa sa bogată la nivel naţional şi regional este una relevantă şi suntem încrezători că ne va ajuta să dezvoltăm relaţii autentice şi personale cu fermierii români”, adaugă Simon Haldrup, CEO şi cofondator Agreena.

Agreena a fost fondată de Simon Haldrup, Ida Boesen şi Julie Koch Fahler, care au dezvoltat în 2021 unul dintre primele programe de plată a carbonului din sol acreditat la nivel internaţional, AgreenaCarbon. Platforma AgTech cuantifică valorile de referinţă ale emisiilor de gaze cu efect de seră ale fermierilor, monitorizează şi raportează reducerile de GES şi emisiile de carbon. Apoi, compania emite certificate de carbon verificate de terţi pentru fermieri, care pot fi vândute pe piaţa voluntară a carbonului.    

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO