Retail&Agrobusiness

ANPC a amendat cu 5 milioane de lei reţeaua Mega Image după ce a controlat 230 de magazine. Cum răspund oficialii retailerului? “Investim în reamenajare şi modernizare”

ANPC a amendat cu 5 milioane de lei reţeaua Mega Image...

Autor: Cristina Roşca

08.02.2024, 11:18 1311

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat recent că a amendat reţeaua de supermarketuri şi magazine de proximitate Mega Image cu 5,1 milioane de lei după ce a efectuat controale în a doua jumătate a lunii ianuarie 2024 la peste 230 de magazine din cele aproape 1.000 ale lanţului şi a găsit o serie de nereguli.

Aproape o săptămână mai târziu, oficialii Mega Image răspund, printr-un comunicat de presă, anunţând investiţii de peste 25 de milioane de euro în reamenajarea şi modernizarea magazinelor şi depozitelor. Astfel, 140 de unităţi au trecut prin procese de reamenajare, cu investiţii în echipamente noi, în procese automatizate care să monitorizeze în mod continuu activitatea operaţională a fiecărei unităţi şi în instruirea personalului.

„Vom continua să colaborăm cu autorităţile pentru a oferi clienţilor cele mai bune produse şi servicii. Precizăm că revizuim periodic atât procedurile, cât şi frecvenţa operaţiunilor de mentenanţă şi igienizare, astfel încât produsele comercializate în magazinele noastre să fie sigure şi de calitate. Îi asigurăm pe clienţii noştri că am implementat măsuri de siguranţă sanitară şi alimentară suplimentare, pentru o experienţă la cumpărături cât mai sigură şi mai plăcută,” spune Mircea Moga, CEO-ul Mega Image.

Compania rezolvă punctual orice situaţie semnalată, aplică imediat recomandările venite din partea autorităţilor şi impune ori de câte ori este nevoie măsuri suplimentare de îmbunătăţire a experienţei la cumpărături, mai spun oficialii Mega Image.

“Procesele de siguranţă sunt completate de acţiuni proprii de control intern, precum auditarea magazinelor de către specialişti în domeniu, certificarea de către organisme abilitate, acţiuni care au dus la îmbunătăţiri vizibile în toate magazinele.”

Afirmaţiile vin în contextul în care ANPC a semnalat - printre altele - comercializarea unor fructe şi legume depreciate, cu mucegai şi pete, comercializarea unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, folosirea unor cuptoare neigenizate sau nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor.

Mega Imaga are 975 de magazine în România, fiind unul dintre cei mai extinşi comercianţi.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO