Retail&Agrobusiness

Aproape jumătate din vinurile româneşti sunt produse în regiunea Moldovei

Autor: Cristina Roşca

29.08.2018, 00:07 1339

România a produs anul trecut 4,3 milioane de hectolitri de vin, iar aproape jumătate din total, adică 45% provine din regiunea Dealurile Moldovei, arată datele APEV - Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri. Producţia locală de vin a atins anul trecut maxi­mul ultimilor patru ani, dar este departe de maximele din 2007-2008 când nivelul sărea de 5,3 milioane de hectolitri.  Pe de altă parte, anul 2018 se prefigurează bun din punct de vedere calitativ, dar mai slab cantitativ pe fondul ploilor şi al vremii nefavorabile în general.

„Am început recolta la jumătatea lunii august, mai devreme cu circa 10 zile decât de obicei. Dar, din datele pe care le avem acum, toate sunt bune şi frumoase. În ultimele zile am fost loviţi de ploi şi de căldură mare, dar din ce am recoltat până acum, toate sunt peste aşteptări“, spune Raluca Bauer, cea care împreună cu soţul său Oliver Bauer deţine crama ce le poartă numele. Mai mult, Oliver Bauer este şi enologul cramei Stirbey, iar Raluca Bauer se ocupă de mar­ke­ting şi vânzări şi pentru acest pro­ducător de vin. Bauer a produs 30.000 de sticle, iar Ştirbey circa 80.000 de sticle anul trecut, un an pe care Raluca îl defineşte ca echilibrat. 

Cramele Bauer şi Stirbey sunt am­pla­sate în zona Drăgăşani, consi­derată o Tos­cana a României care a atras nume pre­cum Crama Bauer, Avincis, Stirbey sau Casa Isărescu. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO