Retail&Agrobusiness

BAT investeşte 30 mil. lire sterline într-un centru de inovare din Marea Britanie pentru noile categorii de produse din portofoliu

BAT investeşte 30 mil. lire sterline într-un centru de...

Autor: Cristina Bellu

12.03.2024, 13:11 74

BAT, cel mai mare jucător pe piaţa locală a tutunului, a inaugurat un nou centru de inovare în cadrul facilităţii sale globale de cercetare şi dezvoltare (R&D) din Southampton, Marea Britanie, în urma unei investiţii totale de 30 mil. lire sterline.

„Investiţia va sprijini eforturile echipei globale în cercetarea şi dezvoltarea produselor noastre de ultimă generaţie pentru mulţi ani de acum înainte.”, spune James Murphy, Director Ştiinţific şi de Cercetare în cadrul BAT.

Potrivit acestuia, noul centru se va concentra pe cercetarea pliculeţelor cu nicotină pentru uz oral şi lichidelor şi aromelor destinate produselor de vapat, produselor care încălzesc tutunul şi produselor care nu conţin nicotină din portofoliul companiei. Investiţia va susţine, de asemenea, procesele de ambalare, inginerie, dezvoltare a inovaţiei şi de integrare a sistemelor.

Până în prezent, activitatea de cercetare şi dezvoltare efectuată la Centrul R&D BAT din Southampton a generat peste 200 de studii asupra produselor fără fum evaluate de specialişti independenţi şi publicate în reviste ştiinţifice şi a contribuit la înregistrarea de către BAT a sute de brevete pe an.

La nivel global, peste 1.600 de specialişti în cercetare şi dezvoltare răspândiţi în Marea Britanie, SUA, Brazilia, Indonezia, Malaezia şi China lucrează în centrele de cercetare şi dezvoltare BAT.

Investiţia de 30 de milioane de lire sterline în locaţia din Southampton urmează inaugurării Centrelor de Inovaţie BAT din Trieste (Italia) în 2021 şi de la Shenzhen (China) în 2022.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO