Retail&Agrobusiness

Brandul de mezeluri Marex iese în retail cu o nouă firmă, în timp ce fostele companii ale lui Marin Moraru se îndreaptă spre faliment

Brandul de mezeluri Marex iese în retail cu o nouă...

Autor: Gabriel Razi

13.08.2014, 17:54 6838
Brandul de mezeluri Marex, deţinut de omul de afaceri Marin Moraru, este prezent pe rafturile magazinelor din retailul modern ca fiind produs de firma MIMBU din Brăila, entitate fără notorietate şi care a fost înfiinţată în 2009.
 
MIMBU este controlată de Aura Mariana Bratu (61 de ani), iar administrator este Gabriel Valentin Preda, care deţine şi 4,9% din firma Marex SA. Anul trecut, MIMBU a cumpărat terenuri, clădiri şi echipamente de la Marex SA.
 
Brandul Marex, ridicat de la zero de Marin Moraru în urmă cu două decenii, rămâne în piaţă deşi firmele Vegetal Tra­ding şi Marex sunt în insolvenţă cu datorii de peste 100 mil. euro, iar adminis­tratorii judiciar au cerut şi falimentul.
 
Marin Moraru, proprietarul mărcii şi fondatorul gru­pului Marex, s-a limitat ieri să comenteze că au loc anumite schim­bări fără să dorească să ofere mai multe explicaţii în legătură cu această situaţie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO