Retail&Agrobusiness

Business Magazin. Jean Ionescu, country leader România şi Republica Moldova la Corteva Agriscience: Viitorul agriculturii este legat de securitatea alimentară, este legat de hibrizi care să ofere randamente mai mari şi să reziste mai bine la noile condiţii de mediu. “O plantă de porumb cu genă de cactus este mai capabilă să lupte cu seceta”

Foto: Unsplash

Autor: Florentina Niţu

19.11.2023, 18:33 66

În contextul în care schimbările climatice sunt tot mai vizibile, căutarea soluţiilor pentru a asigura securitatea alimentară a devenit o prioritate. Astfel, deşi ideea de organisme modificate genetic (OMG) poate stârni reţineri şi îngrijorări, crearea de hibrizi care să ofere randamente mai mari şi să reziste mai bine la noile condiţii de mediu va fi viitorul, consideră Jean Ionescu, country leader, România şi Republica Moldova la Corteva Agriscience, specialist în domeniul agricol cu peste 20 de ani experienţă.

Executivul consideră că eficienţa în lanţul alimentar este dependentă în viitor de biotehnologie şi în următorii ani noile tehnici de ameliorare, care vor însemna inclusiv modificarea genetică a plantelor, vor cuceri şi piaţa din Europa, trend început în SUA. „O plantă de porumb cu o genă din cactus e mai capabilă să lupte cu seceta decât cea de astăzi, nemodificată. Cu certitudine, astfel de plante vor reprezenta viitorul. Astăzi, ne uităm cu îngrijorare când auzim de organisme modificate genetic, dar, în realitate este vorba de o încrucişare între două organisme diferite care duce la îmbunătăţirea caracteristicilor copilului, adică a hibridului.

Specific în România, fermierii îşi doresc biotehnologie, dar oamenii nu sunt foarte informaţi şi nu ştiu ce se poate întâmpla dacă o foloseşti. În viitor, eficienţa în lanţul alimentar este dependentă de biotehnologie”, a spus Jean Ionescu în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect al ZF susţinut de Banca Transilvania. El a adăugat că viitorul este al noilor tehnici de ameliorare, iar biotehnologia va fi cea care va cuceri la un moment dat şi Europa. În prezent, introducerea pe piaţa Uniunii Europene a OMG-urilor sau chiar producţia în statele membre este condiţionată.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO