Retail&Agrobusiness

Dafina Jeacă, Ogor: În 2021, platforma va ajunge să acopere 5% din terenurile agricole din România, de la 1% în prezent

Videoconferinţa ZF Agricultura într-o nouă etapă

Dafina Jeacă

Dafina Jeacă

Autor: Cristina Bellu

21.10.2020, 12:59 226

OGOR, o aplicaţie de moni­torizare a terenurilor agri­cole folosind imagini sate­litare dezvoltată de start-up-ul cu acelaşi nume, fondat în 2019 de un grup de cinci IT-işti, ar urma să ajungă în 2021 să monitorizeze circa 5% din totalul terenurilor agricole din România, faţă de 1% în prezent, potrivit datelor furnizate de Dafina Jeacă, communication manager în cadrul OGOR, prezentă la videoconferinţa ZF Agricultura într-o nouă etapă, realizată de Ziarul Financiar.

"Platforma nostră este independentă de localizare. Deja avem ferme în Franţa şi Bulgaria, şi se poate extinde peste tot în Europa. În următorii cinci ani vrem să cucerim şi Europa. În România, acum acoperim 1% din terenuri, şi sperăm ca în 2021 să ajungem la 5%", a spus Dafina Jeacă.

Alte declaraţii:

Suntem cinci cofondatori. Am dezvoltat o soluţie de monitorizare continuă a terenurilor agricole folosid imagini satelitare, care se actualizează la 3-5 zile.

Platforma cuprinde în momentul de faţă 49 de fermieri cu o suprafaţă totală de 88.000 de hectare. Noi putem vedea de la jumătate de hectar în sus. Ne adresăm fermierilor cu culturi mari, de cereale. Vizita virtuală ajută fermierul în activitatea zilnică, prin eficientizarea muncii pe care o face. Practic se poate realiza o prioritizare a terenurilor care necesită intervenţii imediate.

Înainte de a începe dezvoltarea platformei, ne-am creat o reţea de 12 fermieri. Am construit soluţia, iar ceilati au venit cumva organic, adusi de primii 12. În plus, am facut parteneriate cu asociaţii de fermieri şi asa am reusit să mai răspândim aplicaţia.

Sunt foarte mulţi fermieri inovatori, care îşi alocă timp pentru cercetare în zona în care activează. Media de vîrstă în cazul fermeirilor cu care lucrăm este de 45 de ani.

Telefonul reprezintă o resursă extrem de utilă, prin care poţi să ai acces la orice platformă digitală, iar o altă resursă care ar putea ajuta în dezvoltarea businessurilor din agricultură este timpul. Timpul alocat cercetării şi culegerii de informaţii utile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO