Retail&Agrobusiness

Diageo, gigantul din sectorul băuturilor alcoolice, a dublat capacitatea depozitului de la Timişoara „Cererea este din ce în ce mai mare”

Diageo, gigantul din sectorul băuturilor alcoolice, a...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.05.2023, 14:17 316

​Diageo, producător de băuturi alcoolice care are în portofoliu branduri precum Johnnie Walker, J&B,  Smirnoff şi Baileys, a mărit cu 166% capacitatea depozitului din Timişoara care este unul dintre cele mai importante hub-uri ale gigantului din Europa.

„Suntem extrem de mândri că am atins un nou moment de referinţă pentru Diageo Eastern Europe şi hub-ul nostru din Timişoara. Cererea din ce în ce mai mare pentru gama noastră largă de produse ne dovedeşte că suntem pe drumul cel bun şi, odată cu această investiţie crucială, vom putea stoca mai mult şi vom putea deservi partenerii şi clienţii noştri şi mai rapid, şi mai eficient”, a declarat Michael Holm, Managing Director, Diageo Eastern Europe.

Odată cu această extindere, capacitatea de stocare a depozitului a crescut de la 3.000 la 8.000 de paleţi, iar compania şi-ar putea tripla operaţiunile la 18 camioane pe zi, reducând astfel timpul de livrare la o treime din cel iniţial.

Hub-ul, inaugurat la Dudeştii Noi, judeţul Timiş, în septembrie 2021, deserveşte în prezent Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Macedonia, România, Slovacia şi Slovenia. Acoperirea totală a crescut de la 20,5 milioane de sticle la 25 de milioane şi de la 10,5 la 13 milioane de litri odată cu extinderea. Datorită sistemului Global Diageo Track & Trace, Diageo este capabil să urmărească fiecare sticlă de la producţie până la distribuitorii din fiecare ţară.

„Suntem cu adevărat mândri de această realizare şi suntem foarte bucuroşi să sprijinim creşterea Diageo. Poziţia geografică strategică este ceea ce face din Timişoara un baricentru al distribuţiei din regiunea Europei de Sud-Est. Ceea ce nu poate însemna decât eficientizarea transportului şi un nivel mai ridicat al serviciilor’’, a declarat Alexander Pavlov, Managing Director FM Logistic România. Compania a finalizat procesul de autorizare în aprilie.

Diageo este lider global în domeniul băuturilor alcoolice, cu un portofoliu impresionant de mărci. Printre acestea se numără whisky-urile Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s şi Windsor, vodca Smirnoff, Cîroc şi Ketel One, precum şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness.

Diageo este o companie globală, iar produsele noastre sunt comercializate în peste 180 de ţări din întreaga lume. Compania este cotată atât la Bursa de Valori Londra (DGE), cât şi la Bursa de Valori New York (DEO). Diageo are venituri de peste 17 miliarde de euro anual.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO