Retail&Agrobusiness

Gigantul Smithfield mai bifează o achiziţie în România şi anunţă că a semnat un acord de achiziţie al unei companii cu afaceri de 36 mil. euro din Prahova, deţinută de Adrian Neniţă şi Mihail Gabriel Cîmpeanu

Gigantul Smithfield mai bifează o achiziţie în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.11.2022, 16:07 4120

Smithfield Europa, subsidiară a companiei americane Smithfield Foods, a încheiat un acord de achiziţie a societăţii Goodies Meat Production SRL, un producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail, conform unui comunicat transmis Mediafax.

Goodies Meat Production SRL este o companie controlată de Adrian Neniţă (50% din părţile sociale) şi Mihail Gabriel Cîmpeanu (50%), conform datelor de pe confides.ro.

În 2021, Goodies Meat Production a avut o cifră de afaceri 179 de milioane de lei (36 mil. euro), un profit de 21,7 milioane de lei şI un număr mediu de 280 de angajaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Tranzacţia se va face prin intermediul companiei sale locale de preparate din carne, Elit, situată în judeţul Alba. Smithfield a bifat în ultimii ani mai multe tranzacţii pe piaţa locală.  În 2019, Smithfield a cumpărat  producătorul de carne Maier Com din Arad.

În 2017, gigantul chinez Smithfield a cumpărat Elit Cugir, imediat după ce producătorul de mezeluri din judeţul Alba a ieşit din insolvenţă.

Conform estimărilor ZF, tranzacţia, care a implicat şi compania de distribuţie Vericom 2001, s-a ridică la peste 30 de milioane de euro.

Smithfield a fost în discuţii şi cu producătorul de mezeluri Cris-Tim, controlat de familia Timiş, însă discuţiile privind un parteneriat au fost întrerupte, iar tranzacţia dintre cei doi grei din industria cărnii nu s-a materializat, potrivit surselor ZF.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO