Retail&Agrobusiness

Un grup înregistrat în Germania ţinteşte afaceri de 450 mil. euro în România cu trei fabrici de echipamente de protecţie. PPE pariază pe mutarea producţiei din Asia în Europa, pentru a scurta lanţul de distribuţie şi pentru a evita blocaje

Un grup înregistrat în Germania ţinteşte afaceri de...

Autor: Cristina Roşca

18.08.2022, 00:07 6007

Grupul PPE înregistrat în Germania pariază pe mutarea producţiei de măşti şi mănuşi de protecţie din Asia în Europa şi vrea afaceri de 450 mil. euro în România cu trei fabrici.

„Vrem să devenim cel mai mare producător de bunuri de protecţie din Europa, mizând pe relocarea fabricilor de măşti, scutece pentru adulţi, mănuşi şi alte echipamente de protecţie personală dinspre Asia spre Germania şi alte state de pe Bătrânul Continent“, se arată pe site-ul grupului. Germania şi România sunt cele două ţări pe care PPE va miza pentru dezvoltarea producţiei. Pentru cele trei fabrici din România, amplasate în judeţele Prahova şi Dâmboviţa, dintre care una urmează a fi dezvoltată, iar două sunt deja funcţio­nale, nemţii vizează afaceri cumulate de 450 mil. euro. Ei vor ca fabrica Gloves Global SRL care va produce mănuşi, să ajungă la afaceri de 140 mil. euro până în 2027.

Pentru celelalte două - Alma Atlas din Buşteni, ce produce filtre pentru măşti de protecţie, şi Nonwoven Global SRL, specializată în realizarea de combinezoane şi alte echipamente, ţinta este de 125 mil. euro şi, respectiv, 190 mil. euro în 2023, conform site-ului propriu.

„Astăzi, 0% dintre mănuşile de unică folosinţă utilizate în Europa sunt realizate în Europa. Astfel, avem misiunea de a produce şi de a deservi cererea de pe pieţele europene“, spun reprezentanţii PPE pe site-ul propriu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO