Grupul italian de modă Moncler, activ în segmentul de lux, anunţă finalizarea extinderii fabricii pe care o operează în Bacău, în urma unei investiţii de aproximativ 10 milioane de euro.
Noul spaţiu de producţie acoperă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi, repartizaţi pe două nivele, şi marchează extinderea fabricii de aproximativ 16.000 de metri pătraţi, inaugurată în urmă cu opt ani.
În paralel, proiectul a inclus şi construcţia unei grădiniţe pentru copiii angajaţilor, potrivit informaţiilor transmise de oficialii companei.
Unitatea de producţie din România, singura deţinută de Moncler în afara Italiei, produce în principal jachete de puf care necesită un înalt nivel de know-how şi precizie. La capacitate maximă, aceasta va produce aproximativ 30% din producţia anuală globală de îmbrăcăminte de exterior a Moncler.
“Noul spaţiu de producţie se află în prezent în proces de obţinere a certificării LEED, unul dintre cele mai prestigioase sisteme de certificare a clădirilor sustenabile. Fabrica foloseşte 100% electricitate regenerabilă şi este dotată cu un sistem de management al clădirii centralizat pentru o gestionare integrată şi mai eficientă a consumului de energie (iluminat, aer condiţionat etc.). Sistemul de iluminat cu LED joacă un rol esenţial nu numai în ceea ce priveşte eficienţa energetică, ci şi pentru confortul angajaţilor în timpul lucrului. Toate resturile rezultate din producţie (nailon, bumbac, fibre mixte) sunt colectate şi reciclate pentru a fi refolosite ca materie primă. Resturile de nailon, de exemplu, pot deveni ornamente, ţesături, elemente de merchandising vizual sau mobilier, ca în cazul scaunelor folosite în grădiniţa companiei”, spun oficialii companiei.
În prezent, numărul angajaţilor se apropie de 1.800, după ce în noua unitate au început activitatea 230 de persoane.
În plus, în următoarele trei luni, Moncler Industries Yield îşi propune să mai angajeze peste 200 de persoane.