Retail&Agrobusiness

Inspectorii DGAF în control la retaileri: Noi amenzi aplicate pentru depăşirea cotei de adaos comercial

Inspectorii DGAF în control la retaileri: Noi amenzi...

Autor: Alexandru Nanu

10.11.2023, 09:01 167

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat recent, într-un comunicat de presă, rezultatele acţiunilor recente de verificare privind modalitatea de aplicare a prevederilor OUG nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au continuat verificările privind modalitatea de aplicare a prevederilor OUG nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare.

Ca urmare a verificărilor efectuate în perioada 01-08 noiembrie 2023, inspectorii antifraudă au sancţionat două din principalele lanţuri de magazine de comerţ cu amănuntul din Bucureşti, cu amenzi în valoare totală de 2.000.000 de lei, pentru depăşirea cotei de adaos comercial de maximum 20% la telemea, mălai, ulei, ouă şi pâine.

Totodată, un distribuitor din Bucureşti a fost amendat cu 900.000 de lei pentru depăşirea cotei de maximum 5% faţă de preţul de achiziţie al unor produse din categoria legume-fructe.

Acţiunile de control la operatorii economici care comercializează/distribuie gama de produse ce intră sub incidenţa acestui act normativ vor continua la nivel naţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO