Retail&Agrobusiness

Kaufland investeşte 7 mil. euro în infrastructura de colectare separată. Compania vrea să echipeze minimum 35 de magazine cu automate noi şi să dubleze capacitatea de colectare şi stocare a deşeurilor pentru cel puţin alte 35 de unităţi din reţeaua locală

Autor: Cristina Bellu

29.08.2023, 15:43 511

Retailerul german Kaufland anunţă o investiţie de 7 milioane de euro pentru extinderea şi eficientizarea infrastructurii de colectare separată, din care peste 260.000 euro au fost deja alocaţi pentru achiziţionarea unui echipament cu o capacitate de trei ori mai mare comparativ cu echipamentele existente în piaţa locală.

Noul echipament de colectare separată va fi amplasat la magazinul Kaufland Barbu Văcărescu, din Bucureşti, şi va dispune de şase guri de colectare şi o capacitate de stocare temporară de 60.000 de ambalaje din PET, aluminiu şi sticlă.

Totodată, planurile companiei prevăd instalarea unui container similar şi la magazinul Kaufland Apărătorii Patriei din Capitală.

“Încă din anul 2021, clienţii pot recicla în oricare unitate Kaufland din ţară, contribuţia lor fiind recompensată prin discount-uri la cumpărături. Pentru fiecare cinci ambalaje din PET, sticlă sau doze de aluminiu depuse la automatele din parcarea sau incinta magazinului, aceştia primesc un cupon de 10% reducere pentru categoria de produse menţionată în revista săptămânală”, spun oficialii companiei.

Potrivit acestora, de la începutul anului 2023, prin automatele din parcările magazinelor Kaufland România, au fost colectate peste 10.000.000 de deşeuri, de către 1.250.000 de clienţi.

În plus, pentru a încuraja şi a susţine comportamentul consumatorilor de a proteja mediul, anul trecut, Kaufland România a extins infrastructura de colectare în vederea reciclării a produselor de îngrijire personală şi a locuinţei (plasticul de tip PET, HDPE şi LDPE) în toate magazinele din România şi din Republica Moldova.

Compania îşi propune să echipeze minimum 35 de magazine cu noi automate în perioada următoare, prevăzute cu patru guri de colectare şi o capacitate de stocare de 40.000 de ambalaje. Totodată, plănuieşte să dubleze capacitatea de colectare şi stocare a deşeurilor pentru cel puţin alte 35 de magazine.

Retailerul german Kaufland a trecut anul trecut de borna de 16 miliarde de lei (3,2 mld. euro) cifră de afaceri în România, după o creştere de 15% comparativ cu anul precedent, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania a raportat un profit de 884,3 milioane de lei, în uşoară scădere faţă de anul anterior, în vreme ce numărul mediu de angajaţi a crescut cu peste 300, ajungând la 13.827.

Compania se numără printre cei mai mari jucători de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 ţări, 155.000 de angajaţi şi o reţea de 169 de magazine în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO