Retail&Agrobusiness

La un an după vânzarea magazinelor din România Metro Group vinde hipermarketurile Real din Turcia unui retailer local

La un an după vânzarea magazinelor din România Metro...

Autor: Cristina Roşca

30.06.2014, 14:07 399

Grupul german Metro a vândut cele 12 hipermarketuri Real pe care le deţinea în Turcia către lanţul local Haci Duran Begendik. Vânzarea vine la mai bine de un an după ce hipermarketurile din Rusia, Ucraina, Româia şi Polonia au fost preluate de către francezii de la Auchan pentru 1,1 mld. euro.

Dintre cele 24 de magazine Real din România doar 20 au intrat în ograda francezilor. Germanii au pastrat astfel cele patru magazine pe care nu le-a vrut Auchan.

Tranzacţia Auchan-Real a primit acordul Consiliului Concurenţei din România în toamna anului trecut şi până în august toate cele 20 de magazine au fost rebranduite sub sigla francezilor.

Germanii au decis să vândă magazinele Real de pe alte pieţe decât piaţa mamă în contextul în care businessul întâmpina probleme. Acum Metro vrea să îşi canalizeze atenţia asupra businessului Real din Germania.

Magazinele Real din Turcia au avut vânzări de 256 mil. euro în anul fiscal 2012-2013, şi numără în total 1.800 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO