Retail&Agrobusiness

Lecţia poloneză în agrobusiness. Cum a ajuns Polonia cel mai mare producător de pui, ciuperci şi fructe din UE

Wiktor Szmulewicz, preşedintele Consiliului Naţional al Camerelor Agricole (KRIR) din Polonia: Atât fermele, cât şi fabricile s-au folosit de fondurile europene ca să îşi mărească producţiile şi au livrat mai multă mâncare

Wiktor Szmulewicz, preşedintele Consiliului Naţional al Camerelor Agricole (KRIR) din Polonia: Atât fermele, cât şi fabricile s-au folosit de fondurile europene ca să îşi mărească producţiile şi au livrat mai multă mâncare

Autor: Roana Rotaru

11.11.2017, 00:00 1919
♦ Polonia are excedent de 5 mld. euro pe produsele agroalimentare, în timp ce România importă produse alimentare de 4 miliarde de euro şi exportă doar de 1,5 miliarde de euro.
 
Aderarea la UE a transformat Polonia dintr-un importator net de produse agricole şi alimentare în cel mai important furnizor de carne de pasăre, ciuperci, morcovi, mere şi cireşe din UE, potrivit lui Wiktor Szmulewicz, preşedintele Consiliului Naţional al Camerelor Agricole (KRIR) din Polonia.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Health&Pharma Summit'24