Retail&Agrobusiness

Philip Morris International obţine calificativul AAA din partea organizaţiei globale CDP, pentru strategia de sustenabilitate. “Strategia de decarbonizare şi progresul nostru sunt strâns legate de conservarea ecosistemelor naturale”

Philip Morris International obţine calificativul AAA din...

Autor: Cristina Bellu

09.02.2024, 11:23 82

Philip Morris International (PMI) a primit calificativul AAA în clasamentul Carbon Disclosure Project (CDP) pentru eforturile companiei de combatere a schimbărilor climatice, protejarea pădurilor şi a apei.

În paralel, compania s-a clasat printre cele mai importante instituţii din lume în ceea ce priveşte transparenţa şi acţiunile derulate în domeniul mediului, spun oficialii PMI.

„Recunoaştem nevoia urgentă de a aborda schimbările climatice şi de a proteja biodiversitatea, astfel, strategia noastră de decarbonizare şi progresul nostru sunt strâns legate de conservarea ecosistemelor naturale. (...) Continuăm eforturile pe care le-am depus deja pentru a integra riscurile şi oportunităţile legate de climă în strategia noastră de business şi în eforturile noastre de comunicare, în conformitate cu recomandările Taskforce on Climate-related Financial Disclosures (TCFD),” spune Jennifer Motles, Chief Sustainability Officer, PMI.

CDP este o organizaţie globală non-profit care gestionează sistemul global care face publice datele de mediu pentru companii, oraşe, state şi regiuni din toată lumea. Fondată în anul 2000, colaborează cu 680 de instituţii financiare cu active de 110 trilioane de dolari.

În 2022, peste 20.000 de organizaţii din întreaga lume au făcut publice date prin intermediul CDP, inclusiv peste 18.700 de companii evaluate la jumătate din capitalizarea pieţei globale şi peste 1.100 de oraşe, state şi regiuni.

„Şi pe plan local, la Philip Morris România ne preocupă sustenabilitatea în fiecare aspect al afacerii şi activităţilor noastre. Fabrica noastră din Otopeni stă foarte bine la capitolul sustenabilitate. Niciun deşeu generat de activităţile de producţie din fabrică nu este aruncat la depozitul de deşeuri. 70% dintre deşeuri sunt reciclate extern şi 30% sunt folosite pentru producerea energiei termice. Avem două staţii de epurare a apelor uzate, construite şi operate la cele mai ridicate standarde în ceea ce priveşte utilizarea si tratarea sustenabilă a apei.”, adaugă Emma Zeicescu, Director Comunicare, Philip Morris România.

PMI îşi propune să publice primul raport al companiei, aliniat  cu cerinţele TNFD pentru anul financiar 2025.

„Raportarea clară şi transparentă a progresului nostru ne ajută să identificăm noi oportunităţi de acţiune, să gestionăm potenţialele riscuri în creştere şi să anticipăm schimbările care apar în reglementările şi politicile guvernamentale.”, a declarat Scott Coutts, Senior Vice President of Operations, PMI.

CDP este membru fondator al iniţiativei Science Based Targets, We Mean Business Coalition, The Investor Agenda şi iniţiativa Net Zero Asset Managers.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO