Retail&Agrobusiness

​Producătorul de lactate Ibăneşti: Am încheiat contracte cu HoReCa şi vrem să ne ducem chiar şi către export

​Producătorul de lactate Ibăneşti: Am încheiat...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.12.2022, 16:44 359

Mircea Todoran, proprietarul MIRDATOD Prod, deţinător brand Lactate de Ibăneşti, spune că pentru anul viitor îşi doreşte să diversifice canalele de distribuţie pentru produsele companiei către consumatorul direct.

„În acest sens, la finalul acestui an am identificat, negociat şi încheiat o serie de contracte cu societăţi de mare notorietate în domeniul HoReCa, şi suntem convinşi că aceste parteneriate vor avea longevitate datorită calităţii produselor Lactate de Ibăneşti, obiectiv strategic al societăţii noastre de la care noi nu am făcut niciodată rabat. De asemenea, am diversificat portofoliul de produse ca urmare a cererii din piaţa de retail, unde suntem prezenţi de câţiva ani buni”, a declarat Mircea Todoran, proprietarul MIRDATOD Prod. De asemenea, antreprenorul spune că vrea să ducă „reţetele din bătrâni chiar şi către export.”

Fraţii Mircea şi David Todoran au continuat şi extins afacerea începută de părinţii lor de la 50 de litri de lapte pe zi, iar astăzi, în fabrica de lactate Mirdatod Prod se procesează zilnic aproape 100.000 litri lapte. Laptele este achiziţionat zilnic de la producătorii de pe Valea Gurghiului, coagulând, însă, şi producţia din alte zone ale judeţelor Mureş, Harghita, Alba şi Cluj.

”Cu multe obstacole am reuşit să obţinem de la Uniunea Europeană certificatul de produs cu denumire de origine protejată (DOP) pentru Telemeaua de Ibăneşti. Dosarul pentru obţinerea acestei certificări a însumat peste 400 de file, dar argumentul suprem a fost mostra de Telemea de Ibăneşti pusa pe masă la Bruxelles”, a punctat David Todoran, proprietarul MIRDATOD Prod, deţinător brand Lactate de Ibăneşti.

Portofoliul de produse Lactate de Ibăneşti include: Telemeua de Ibăneşti, varietăţi de caşcaval de la reţeta clasică, la caşcaval afumat sau ruladă de caşcaval cu boia şi piper, urdă, brânză de burduf păstrată în băşică naturală de porc, smântână, mozzarella, iaurt, chefir, sana şi chiar Unt de Ibăneşti. 

Reprezentanţii companiei punctează faptul că industria lactatelor este, din păcate, direct afectată de creşterea preţurilor la energia electrică şi a combustibililor, care se reflectă în creşterea preţurile cartoanelor folosite la ambalarea produselor, a etichetelor, a lăzilor de transport etc. „De asemenea, preţul de achiziţie a laptelui de la crescătorii de animale urcă zilnic din cauza creşterii preţului furajelor destinate hranei animalelor. În acest moment fabrica lucrează cu lapte produs 100% de către producători români de la sate din judeţele menţionate, lapte pe care îl achiziţionează cu preţuri de până la 2,95 lei/litru. Trebuie amintit şi faptul că sunt necesari 10,8 litri de lapte pentru obţinerea unui kilogram de caşcaval, respectiv 8,2 litri lapte pentru obţinerea unui kilogram de brânză telemea”

În acest moment Lactatele de Ibăneşti sunt produse în două locaţii: manufactura de la Ibăneşti şi noua fabrică de la Reghin.

“Fabrica noastră de la Reghin este o investiţie de 9 milioane euro în care astăzi lucrează un număr de 198 de angajaţi, iar generarea acestor locuri de muncă pentru comunitatea locală este o formă de sprijin pentru familii întregi. Ne bucurăm că putem contribui la bunăstarea comunităţii din care s-a născut afacerea Mirdatod. Însă toate aceste scumpirile din lanţ despre care vorbeam mai devreme se regăsesc, evident, în preţul produsului la raft, locul în care Lactatele de Ibăneşti se întâlnesc cu produse lactate similare care provin din alte ţări. Aici sperăm că în decizia de cumpărare a clientului final va prima nu doar preţul, ci şi povestea din spatele brandului, tradiţia şi procesul curat de prelucrare a laptelui cu care ne mândrim.”, a subliniat Nicu Aurel Bumb, directorul fabricii de Lactate de Ibăneşti, MIRDATOD Prod.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO