Retail&Agrobusiness

Producătorul lactatelor Olympus: am participat la discuţiile privind reducerea preţului la laptele de consum. Urmează să agreăm cu retailerii implimentarea acordului

Producătorul lactatelor Olympus: am participat la...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.04.2023, 13:11 642

Fabrica de Lapte Braşov, producătorul local al brandului Olympus, a participat la discuţiile mediate de Consiliul Concurenţei pe tema acordului voluntar privind reducerea preţului laptelui de consum. Compania consideră iniţiativa „benefică pentru clienţii finali, şi urmează a agrea cu retailerii implementarea acestui acord voluntar”.

Anunţul producătorului vine în contextul în care autorităţile locale au decis să discute cu retailerii şi procesatorii de lapte reducerea preţului pentru consumatorul final cu cel puţin 20%, în contextul în care acest bun de bază în coşul de cumpărături a suferit scumpiri de până la 50% în doar un an.
Consiliul Concurenţei a anunţat vineri că a început discuţiile cu retailerii şi procesatorii care vor să reducă preţul final pentru laptele de consum, pentru a-i îndruma să respecte regulile de concurenţă.Preţul la raft pentru un litru de lapte a depăşit 10 lei în februarie pentru mărcile consecrate. Totuşi, ulterior, preţurile pentru acest produs de bază în coşul de consum au început să scadă, ca urmare a creşterii producţiei la lapte primăvara şi a schimbării comportamentului de consum.

Olympus este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lactatelor şI cel mai mare exportator din domeniu.

Grupul Hellenic Dairies, din care Olympus face parte, are peste zece ani de prezenţă la raft pe piaţa românească. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, judeţul Braşov, a fost inaugurată în 2011, iar producţia sa este destinată atât pieţei locale, cât şi exporturilor. Fabrica de Lapte Brasov, compania care operează activitatea grupului pe plan local, a avut în 2021 o cifră de afaceri de 598 milioane de lei, conform ultimelor date de la Ministerul de Finante.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO