Retail&Agrobusiness

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, construieşte un centru regional de 4.400 mp în judeţul Timiş, pentru gestionarea ambalajelor de băuturi colectate de la comercianţi. Proiectul urmează să fie amenajat în interiorul parcului industrial Global Vision până în februarie 2024

Gemma Webb, CEO şi Preşedinte al Directoratului RetuRO

Gemma Webb, CEO şi Preşedinte al Directoratului RetuRO

Autor: Cristina Bellu

11.10.2023, 12:29 187

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR) în România, contruieşte cel de-al doilea centru regional în localitatea Giarmata, judeţul Timiş, în care vor fi gestionate ambalajele de băuturi incluse în SGR.

Fabrica va fi amenajată într-un spaţiu logistic cu o suprafaţă de aproximativ 4.400 de metri pătraţi din interiorul parcului industrial Global Vision, proiect deţinut de compania românească cu acelaşi nume, specializată în servicii de dezvoltare, pro­iectare, management de proiect şi con­struc­ţii.

Construcţia centrului urmează să fie finalizată în februarie 2024, iar echipamentele de sortare şi numărare a ambalajelor urmează să fie furnizate şi instalate de compania Anker Andersen A/S din Danemarca, cu care RetuRO a semnat un contract de achiziţie la cheie a echipamentelor pentru toate centrele naţionale, care vor fi deschise gradual, până în toamna anului viitor, simultan cu creşterea volumului de ambalaje de băuturi puse pe piaţă de producători, returnate de consumatori şi colectate de comercianţi.

Potrivit oficialilor RetuRO, la fabrica din Giarmata vor fi transportate atât ambalajele de băuturi colectate manual, cât şi automat, prin echipamente de tip RVM.

În plus, aici vor fi aduşi şi baloţii proveniţi din centrele regionale de numărare, urmând să fie supuşi unui proces de sortare optică. Ambalajele metalice (aluminiu şi oţel), dar şi cele din plastic vor fi numărate, sortate şi compactate pentru a fi trimise la firmele de reciclare.

“Construcţia şi amenajarea noii fabrici din Giarmata reprezintă încă un pas semnificativ în realizarea viziunii noastre pentru o Românie mai curată. Odată cu pregătirea acestor centre industriale regionale, am început şi o componenta importantă din planul nostru de dezvoltare - campania de recrutare de personal pentru toate cele 17 centre naţionale. Avem un obiectiv foarte ambiţios - aproximativ 600 de angajaţi, dintre care cel puţin 500 vor face parte din centrele de sortare şi numărare din întreaga ţară”, spune Gemma Webb, CEO şi Preşedinte al Directoratului RetuRO.

Sistemul Garanţie-Returnare va funcţiona în România cu 17 centre industriale regionale, unde RetuRO, în calitate de administrator SGR, va transporta ambalajele de băuturi colectate de la cei aproximativ 80.000 de comercianţi. Acestea vor fi numărate, sortate şi pregătite pentru a fi transportate, apoi, către companiile de reciclare, în vederea producerii de materie primă reciclată, care va fi folosită la producţia de noi ambalaje de băuturi.

Investiţia în infrastructura industrială este susţinută de ING Bank România, care a acordat o finanţare verde în valoare de 426 milioane de lei companiei RetuRO, pentru implementarea celui mai important proiect de economie circulară la nivel naţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO