Retail&Agrobusiness

Se conturează o nouă reţea de cafenele: Boiler merge la Casa Presei Libere cu cea de-a şaptea unitate şi investeşte 380.000 de euro într-o cafenea cu zonă de bistro

Se conturează o nouă reţea de cafenele: Boiler merge...

Autor: Cristina Roşca

26.01.2024, 14:48 702

Lanţul de cafenele de specialitate Boiler a ajuns la şapte unităţi în Bucureşti după ce compania a inaugurat un nou local în zona Casa Presei Libere, e vorba de o cafenea-bistro în care a investit 380.000 de euro.

Grupul mizează pe expansiune sub acelaşi brand-mamă - Boiler, însă fiecare unitate are un concept propriu şi un design propriu. Spre exemplu, nou local, Boiler @ The MUSE, a cărui deschidere oficială va avea loc pe 28 ianuarie, are atât zona de cafenea de specialitate cu care businessul a pornit la drum, cât şi cea de bistro-restaurant, targetând atât clienţii care lucrează în clădirile de birouri din zonă, cât şi oamenii care locuiesc în apropiere, în nordul Capitalei.

Localul e amplasat în clădirea MUSE Offices, dezvoltată de Primavera Development.

”În orice proiect nou în care ne implicăm, ne gândim dacă există o comunitate care are nevoie de ceea ce ştim noi să facem cel mai bine: cafea şi gastronomie de calitate. Am ştiut că proiectul dezvoltat de Primavera Development este compatibil cu felul în care BOILER vrea să crească (…). Ne-am dorit să creăm un loc în care prietenii vechi şi noi, fie că e vorba de oameni ce lucrează sau locuiesc în această parte de oraş, să aibă un ”acasă” unde să se poate bucura de experienţe de gust trăite împreună”, explică Răzvan Popa, acţionar la Boiler. CeilalţI doi acţionari sunt Paul Ungureanu şi Radu Solo.

Lanţul de cafenele de specialitate Boiler a pornit la drum în urmă cu şapte ani, cu o primă unitate în zona Pieţei Romane din Bucureşti. Businessul a fost înfiinţat de Paul Ungureanu, fondator al şcolii de barista din România. Ulterior, în 2020, odată cu venirea pandemiei, an­treprenorul a decis să mute cafe­neaua în zona Piaţa Muncii, moment în care Răzvan Popa şi Radu Solo s-au alăturat businessului ca acţionari. Între timp au mai fost deschise unităţi în zona Calea Victoriei sau Zoo Băneasa. Există şi trei cafenele pop-up în clădirile Ţiriac Tower, Campus C şI GlobalWorth @ the Square. Acestea sunt deschise de luni până vineri.

Reţeaua a încheiat anul trecut cu afaceri de circa 2,8 mil. euro.

Piaţa de cafenele de specialitate este una foarte efervescentă, însă dezvoltarea are loc de regulă datorită unor iniţiative noi ale antreprenorilor. Foarte puţine afaceri de gen s-au dezvoltat pentru a ajunge la statutul de reţea, cum e cazul Boiler, care încearcă astfel să acopere Bucureştiul. Alt exemplu similar este cel al cafenelelor Steam, unul dintre primii actori din domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO