Studiu Coface: 51% din companiile din sectorului fabricării produselor din carne au un risc de insolvenţă ridicat. „Firmele din sector îşi plătesc greu datoriile”

Secțiune susținută de Medlife Logo

3 ian 2018 Autor: Roana Rotaru

Vânzările totale ale companiilor din industria fabricării produselor din carne, un sector în care anul trecut activau 369 de companii, a crescut cu 2% în 2016, faţă de anul precedent, la 5,78 mld. lei. Totuşi, avansul cifrei de afaceri raportat pentru 2016 este sub media naţională de 4%, potrivit studiului realizat de Coface, care a concluzionat că 51% dintre aceste companii prezinta un risc de insolvenţă ridicat. „Companiile din sectorul analizat au o lichiditate fragilă, foarte expusă unor şocuri negative care pot veni din partea neîncasării creanţelor sau scăderii vânzărilor. În această industrie, firmele au raportat o durată medie de încasare a creaţelor, cu uşoare fluctuaţii în ultimii patru ani, dar sub nivelul raportat la nivel naţional, chiar şi în rândul companiilor foarte mici sau foarte mari. Durata medie de colectare a creanţelor în sectorul analizat a scazut de la 54 de zile, nivelul din 2009, la 47 in 2016, în timp ce media la nivel naţional în aceeaşi perioadă analizată a crescut de la 92 de zile la 93 zile”, a declarat Nicoleta Mărunţelu, Analist Economic, Coface România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.01.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
sector
, companii
, coface
, carne
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide