Retail&Agrobusiness

Tranzacţia prin care producătorul de mezeluri Elit preia Goodies Meat Production, business local de preparate din carne sub marcă proprie pentru retaileri, analizată de Consiliul Concurenţei

Tranzacţia prin care producătorul de mezeluri Elit...

Autor: Cristina Bellu

16.01.2023, 14:02 542

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Elit, una dintre cele mai importante companii de preparate din carne din România, controlată de grupul Smithfield, intenţionează să preia compania Goodies Meat Production SRL.

În luna noiembrie 2022, Smithfield Europa, subsidiară a companiei americane Smithfield Foods, a încheiat un acord de achiziţie a societăţii Goodies Meat Production SRL, producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail.

“În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei, această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, spun oficialii Consiliului Concurenţei.

Businessul Goodies Meat Production este controlat de Adrian Neniţă (50% din părţile sociale) şi Mihail Gabriel Cîmpeanu (50%), conform datelor de pe confides.ro.

Afacerile companiei au atins 179 de milioane de lei (36 mil. euro) în 2021 şi un profit de 21,7 mil. lei, conform celor mai recente date de la Ministerul de Finanţe.

„Sunt convins că societatea Goodies va aduce o contribuţie valoroasă la îndeplinirea cu succes a obiectivelor noastre de afaceri“, a spus în momentul tranzacţiei Voicu Vuşcan, administrator Elit, companie cu afaceri de circa 128 mil. euro în 2021.

Smithfield a bifat în ultimii ani mai multe tranzacţii pe piaţa locală.  În 2019, Smithfield a cumpărat  producătorul de carne Maier Com din Arad.

În 2017, gigantul chinez Smithfield a cumpărat Elit Cugir, imediat după ce producătorul de mezeluri din judeţul Alba a ieşit din insolvenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO