Retail&Agrobusiness

Cum văd fermierii români plecarea charterelor cu muncitori pentru agricultura Germaniei: „Şi la noi se cresc animale, şi noi cultivăm legume, şi noi avem căpşuni de cules, şi noi oferim salarii ca în afară“

Cum văd fermierii români plecarea charterelor cu...

Autor: Florentina Niţu

10.04.2020, 12:20 10168

Germania a strigat că are nevoie de forţă de muncă în agricultură pentru a-şi menţine siguranţa alimentară, iar porţile României s-au deschis în numai câteva zile pentru a „satisface cererea.

Guvernanţii s-au mobilizat, fără să clipească, pentru a pune la dispoziţia celor care voiau să se întoarcă la muncă mij­loace de transport aeriene, iar pe aero­por­turi s-a umplut de lucrători sezonieri, dor­nici să părăsească ţara, în care nu de mult re­veniseră.

Când fermierii români au spus că este nevoie de forţă de muncă, autorităţile nu s-au mobilizat să îi ajute să găsească. Acum, când Germania a spus că are nevoie de forţă de muncă, guvernanţii imediat au pregătit avioane să îi trimită pe oameni înapoi la lucru, în loc să facă planuri să îi ţină în ţară. Şi la noi se cresc animale, şi noi cultivăm legume, şi noi avem căpşuni de cules, şi noi oferim salarii ca în afară. Dar nu s-a vrut să rămână, România trebuie să fie piaţă de desfacere“, spune Cristian Lungu, fermier din judeţul Ilfov, care creşte peste 100 de bovine de lapte. El este şi preşedintele Asociaţiei Fermierilor Utili­za­tori de Automate pentru Desfacerea Laptelui Crud din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO