Companii

Retailerul Mango deschide 6 magazine

09.06.2008, 13:08 2523

Retailerul spaniol de imbracaminte Mango va deschide in urmatorii doi ani un outlet si inca cinci magazine pe piata locala, trei dintre ele urmand sa fie in Bucuresti, iar celelalte in Galati si Braila.
"Pana in 2009 vom deschide cinci magazine, dintre care trei vor fi in Bucuresti. Suntem in discutii pentru deschiderea mai multor magazine in provincie in urmatorii ani in orase precum Brasov, Arad, Craiova, Iasi sau Ploiesti", a declarat pentru ZF Gonzalo Llaras, directorul de expansiune si francize internationale al Mango.
Astfel, Mango va deschide magazine in Capitala in Cotroceni Park, in centrul comercial din proiectul Sema Parc si in Sun Plaza din cartierul Berceni. In plus, compania va deschide si un outlet in Fashion House Outlet, dezvoltat de belgienii de la Liebrecht & wooD langa autostrada Bucuresti-Pitesti.
Compania are in prezent cinci magazine Mango si unul Mango Touch, urmand sa deschida in curand inca un magazin la Constanta in centrul comercial City Park Mall, inaugurat recent de grupul Neocity.
Cele mai mari vanzari sunt inregistrate de magazinele din Bucuresti, urmate de cele din Timisoara si Cluj. "Magazinul din Timisoara, pe care l-am deschis acum trei ani, a ajuns in 2008 sa aiba vanzari similare cu cele pe care le avem in Bucuresti, datorita cresterii puterii de cumparare. Cel deschis in Cluj va avea nevoie de cel putin doi ani pentru a egala performantele celor din Capitala", explica Llaras. El considera riscanta strategia agresiva a dezvoltatorilor imobiliari de a deschide centre comerciale in orasele din provincie, pentru ca puterea de cumparare este mult sub cea din Bucuresti.
"Datorita extinderii agresive a dezvoltatorilor de retail suntem nevoiti sa ne extindem magazinele intr-un ritm mai rapid decat estimam. Trebuie lasat fiecare oras sa se dezvolte organic si ulterior sa fie construit un centru comercial de mari dimensiuni. Vrem o dezvoltare pe termen lung si nu suntem interesati ca de exemplu in patru ani sa acoperim toate orasele", spune Llaras.
Mango este prezent pe piata locala prin intermediul companiei Solmar, care mai are in portofoliu marci cunoscute ca Jennifer, Promod, Castro, dar si D&G, Versace JC si Just Cavalli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO