Companii

Retrospectiva de business a anului 2017 – luna iunie

Retrospectiva de business a anului 2017 – luna iunie

Autor: Dana Ciriperu

12.12.2017, 00:05 291

♦ Ziarul Financiar prezintă o retrospectivă lunară a anului de business 2017 ♦ Cele mai importante zece evenimente de business din fiecare lună, evenimente despre care ZF a scris în ediţia print, vor fi prezentate în această retrospectivă ♦  Luna iunie a stat sub semnul demiterii guvernului Grindeanu prin moţiune de cenzură, în timp ce în business au fost semnate câteva dintre cele mai importante tranzacţii din acest an: Iulian Dascălu a vândut jumătate din grupul Iulius fondului de investiţii olandez Atterbury Europe, în timp ce fondatorii Clever Taxi au devenit milionari în euro după exitul către Daimler (Mercedes) ♦ Tot în iunie fondul de investiţii ceh Penta Investmment, care acum negociază preluarea grupului A&D Pharma, prelua Farmaciile Arta şi arăta astfel interes în creştere pentru piaţa locală. Lipsa forţei de muncă aducea şi primii muncitori din Vietnam într-un şantier din România.

 
 

8 iunie

Liderul pieţei de farmacii din Cehia şi Slovacia intră pe piaţa locală printr-o achiziţie

 

Dr. Max, liderul pieţei de farmacii din Cehia şi Slovacia, intră în România prin prelua­rea lanţului Farmaciile Arta ce cuprinde 31 de unităţi. Tranzacţia are o valoare de 5-10 mil. euro. Vânzătorul este familia Becheanu. 

 
 

9 iunie

Investitorii în IT: Bucureştiul devine un Silicon Valley al Europei de Est

 

Bucureştiul îşi consoli­dează tot mai puternic poziţia de Silicon Valley al Europei de Est, devenind un hub regional de IT tot mai efervescent şi mai activ şi un magnet pentru investiţii.

 
 

12 iunie

Raiul traderilor de cereale, „abonaţi” la pierderi: Cargill, pe minus de patru ani, ADM a raportat pierderi în şapte din ultimii zece ani

 

Doi dintre primii trei traderi de cereale din România, ADM Trading şi Cargill, ambele companii cu acţionari americani, realizează anul rulaje de miliarde de lei pe piaţa românească, dar raportează constant pirerderi. 

 
 

14 iunie

Emisiune gigant de obligaţiuni pe bursa de la Bucureşti

 

BT Capital Partners, un broker de top cinci, are mandat pentru listarea obliga­ţiunilor Globalworth pe bursa de la Bucureşti.

 
 

16 iunie

Şantierul naval Vard din Tulcea aduce 300 de sudori şi lăcătuşi din Vietnam

 

Şantierul naval Vard Tulcea, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de construcţii navale şi cel mai mare angajator din judeţul Tulcea, va aduce 300 de sudori şi lăcătuşi din Vietnam.

 
 

19 iunie

„Regele mallurilor”, Iulian Dascălu, a vândut jumătate din businessul Iulius

 

Omul de afaceri Iulian Dascălu a vândut jumătate din pachetul care cuprinde cele patru malluri Iulius pe care le deţine pe piaţa locală  fondului olandez de investiţii Atterbury Europe.

 
 

22 iunie

Ce lasă în urmă guvernul Grindeanu, demis ieri de propriul partid prin moţiune

 

Guvernul lui Sorin Grindeanu a fost demis, dar a făcut în şase luni lucruri pentru care a fost aplaudat, în măsura în care a fost contestat. Pe 27 iunie, PSD anunţa noua propunere de premier: Mihai Tudose.

 
 

23 iunie

Fondatorii Clever Taxi, milionari în euro după exitul către Daimler (Mercedes)

 

Mihai Rotaru şi Alexan­dru Dumitru, 32 de ani, au fondat în anul 2011 aplica­ţia mobilă Clever Taxi, prin intermediul căreia au fost co­man­date peste 40 de mil. de călă­­torii cu taxiul.

 
 

28 iunie

Cheltuielile statului cu investiţiile au ajuns la un nivel ridicol

 

Statul a cheltuit pentru in­vestiţii, în primele cinci luni din an, sub un miliard de euro (4,1 mld. lei), o sumă ridicolă pen­tru o ţară cu un PIB de 170 mld. euro care vrea să ajungă din urmă economiile dezvolta­te. 

 
 

30 iunie

Imperiul agricol al Agricost Brăila, vânat de investitori nemţi, britanici şi arabi

 

Mai mulţi investitori nemţi, britanici şi arabi caută să cumpere businessuri agri­cole, pe radarul lor intrând şi compania Agri­cost, care cul­tivă cere­­ale şi seminţe oleagi­noase pe 56.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO