Companii

ROCA Investments majorează capitalul RDF şi preia pachetul majoritar al traderului de cereale fondat de Florin Deznan. RDF preia integral distribuitorul de îngrăşăminte Adidana

ROCA Investments majorează capitalul RDF şi preia...

Autor: Roxana Rosu

28.12.2021, 10:25 1406

ROCA Investments a operat o majorare de capital la RDF şi a devenit acţionarul majoritar al companiei, unul dintre principalii traderi de cereale din Banat, fondat de Florin Deznan.

Dezvoltarea companiei va continua sub aceeaşi formulă a controlului în comun şi parteneriatului dintre fondatorul şi CEO-ul companiei, Florin Deznan, şi ROCA Investments.

În acelaşi timp, RDF a cumpărat integral firma Adidana, un important distribuitor naţional de îngrăşăminte chimice, planurile de viitor incluzând preluarea altor  jucători complementari din piaţa de agribusiness.

„Prin această tranzacţie ROCA susţine RDF, una dintre cele mai importante companii din portofoliul său, în efectuarea primei sale tranzacţii de tip M&A. Scalarea companiei continuă alături de Florin Deznan ce va coordona mai departe activitatea executivă a companiei. Adidana este o companie care complementează RDF atât prin natura businessului, cât şi prin zona geografică şi o transformă într-un jucător în agribusiness la nivel naţional. Prin acest proces, de consolidare la nivel de industrie, extindere teritorială prin M&A, RDF urmează să funcţioneze ca o societate de tip Holding care îşi continuă dezvoltarea accelerată atât prin creştere organică cât şi prin achiziţii directe de companii care activează în agricultură”, a declarat Alexandru Savin, Investment Manager ROCA Investments.

Fondată în 1993, în judeţul Argeş, Adidana a pornit ca o mică afacere de familie deţinută de Adrian Ionescu, ajungând în prezent unul dintre principalii distribuitori de îngrăşăminte chimice din Sud-Estul României, dar şi un jucător relevant la nivel naţional. Cmpania se focusează pe vânzarea de îngrăşăminte chimice solide şi lichide, de combustibil şi de seminţe şi pesticide.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO