Companii

România construcţiilor eficiente, pe harta Europei: „Am intrat pe o nouă cale, singura viabilă, în care sustenabilitatea joacă un rol esenţial“

România construcţiilor eficiente, pe harta Europei:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.05.2021, 00:00 100

♦ Demersuri pentru a adopta principiile şi regulile construcţiilor sustenabile au început să se facă de ceva vreme pe plan local ♦ România încearcă astfel să ţină pasul cu ţările europene şi să nu piardă cursa pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

„Împreună cu Germania, România este printre primele ţări din cele aproape 80 aflate la nivelul grupului LafargeHolcim care au introdus cimentul verde ECOPlanet. Acesta reprezintă soluţia noastră şi un prim pas pentru a ajuta România să construiască cu grijă şi responsabilitate faţă de generaţiile viitoare“, spun reprezentanţii Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcţii de pe plan local.

Studiul Roland Berger 2020 făcut pe piaţa construcţiilor arată că următoarele investiţii în acest domeniu şi priorităţi strategice ale producătorilor de materiale ar trebui să se axeze pe automatizare, digitalizare, soluţii personalizate, sustenabilitate şi creşterea capacităţilor de producţie. Acelaşi studiu subliniază că, pe termen mediu, evoluţia din acest sector va depinde, în primul rând, de finanţarea şi execuţia proiectelor de infrastructură.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO