Companii

România produce anual 50 de tone de caviar: „În general, creşte consumul de caviar în perioada sărbătorilor de iarnă, chiar şi cu 30%“

România produce anual 50 de tone de caviar: „În...

Autor: Florentina Niţu

12.01.2024, 17:40 1801

În 2022, ultimul an pentru care există date disponibile, România a produs aproxi­mativ 53 de tone de caviar, obţinute în indus­tria de procesare, conform Agenţia Naţio­nală pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA). La nivel naţional există mai puţin de 10 fer­me specializate în creşterea sturionilor, ceea ce limitează producţia acestora. Cu toate acestea, chiar şi având o producţie redusă, majoritatea - între 70% şi 80% - merge la export, dar cererea internă pentru caviar creşte în sezonul rece.

„În general, creşte consumul de caviar în perioada sărbătorilor de iarnă, chiar şi cu 30%. Despre consumul autohton sau la ex­port, vă pot spune, ca om de afaceri, că este şi mai mare şi la preţuri mai bune cererea pentru exporturi. Ca preşedinte al Coopera­tivei Ţara Mea însă, ştiţi că noi avem ambiţia de a pune România pe primul loc. Prin urmare, am gândit gama de caviar românesc Ţara Mea la un preţ mult sub preţul pieţei şi ţintim în continuare piaţa din România. Deşi atât preţurile cât şi volumele per livrare sunt mai mici, planul nostru este să avem caviar românesc în primul rând pentru români“, spune Florin Burculescu, preşedinte al Cooperativei Ţara Mea, cea mai mare din România ca număr de producători.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO