Companii

Roxana Capătă, Ford: „Producţia la Craiova a noului Courier asigură un timp de livrare redus şi un cost al transportului scăzut. Dealerii sunt motivaţi să promoveze maşina“

Roxana Capătă, managing director la Ford România Services: Deja sunt peste 120-130 de comenzi pentru Courier, 80% pentru Transit Courier.

Roxana Capătă, managing director la Ford România Services: Deja sunt peste 120-130 de comenzi pentru Courier, 80% pentru Transit Courier.

Autor: Bogdan Alecu

27.01.2024, 11:35 6305

Ford Transit Courier este prima utilitară uşoară produsă pe plan local în ultimii 14 ani, ultima fiind Logan Van, a cărei producţie a fost oprită în vara lui 2012. Producţia de Transit şi Tourneo Courier a demarat în octombrie 2023, iar în ianuarie 2024 au început şi livrările către clienţi Numărul comenzilor a ajuns la aproape 130, volumele fiind deja peste cele ale generaţiei anterioare importate din Turcia Versiunile electrice, E-Transit şi E-Tourneo Courier vor intra în producţie în 2024, iar livrările vor demara în 2025.

Ford Otosan a demarat producţia de Tourneo şi Transit Courier în octombrie 2023, iar luna aceasta maşinile au început să fie livrate către clienţii de pe piaţa locală. Spre deosebire de vechea generaţie de Courier, cea nouă a migrat către segmentul compact al comercialelor uşoare, având o sarcină utilă între 680 kg şi 845 kg, spaţiu pentru doi europaleţi şi un spaţiu total de 2,9 metri cubi pentru Transit Courier.

„Deja sunt peste 120-130 de comenzi pentru Courier, 80% pentru Transit Courier. Dealerii sunt motivaţi să promoveze maşina şi au discuţii deja pentru flote mai mici sau mai mari. Maşina este una foarte bună pentru companiile care au nevoie de distribuţie sau companii din telecom care folosesc astfel de maşini şi care au modelul anterior. Odată cu dimen­siunile noii generaţii, creşte şi targetul“, a declarat Roxana Capătă, managing director la Ford România Services.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO